Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Sony har valgt lanceringstidspunkt til PS5, og fortæller om den ny controller

-

Sony løfter nu sløret for hvornår PlayStation 5 kommer til salg.

Da Sony, tilbage i april måned, kunne fortælle mere om deres næste generation spillekonsol, der havde de endnu ingen udmelding om et muligt lanceringstidspunkt.

Annonce:

De sagde dog dengang, at PlayStation 5 tidligst ville komme om et år, altså allertidligst i april 2020.

Men hvis man havde gået og håbet på en forårslancering, så er der dårligt nyt.

 

Klar til julen 2020

For Sony fortæller nu at PS5 lanceres i god tid op til julen 2020. Hvis vi skal gætte bliver det nok nærmere 2. halvdel af november end 1. halvdel af december.

Da PlayStation 4 blev lanceret tilbage i 2013, der udkom den 15/11 det år i USA og 29/11 i Europa. Så det ser ud til at Sony igen har valgt at sige: Det er et godt tidspunkt på året til den slags lanceringer.

 

Ny controller med forbedret feedback

Når PS5 kommer bliver det med en helt ny gamecontroller. Den får ‘haptic feedback’ istedet for den nuværende rumlen – det Sony kalder “rumble”. Haptic feedback kendes fra smartphones og tablets, og Sony fortæller at den teknologi udvider mulighederne for den type fysisk feedback. Der kan laves flere variationer.

En anden nyhed i PS5-controlleren bliver ‘adaptive triggers’. Her kan de små ‘joysticks’ på controlleren (kaldet triggers) programmeres til at yde mere modstand.

På den måde kan man også her får en fysisk feedback fra spillet. Sony giver eksemplet med at når en bue spændes, vil man kunne mærke modstanden i fingrene. Eller når en offroader kører gennem stenrigt terræn, så kan stød og bevægelser fra jord og sten mærkes op i fingrene.

Se også: PlayStation 5 får 8K og SSD, men beholder optisk drev

 

Annonce:
Forrige artikelEndelig: Boxer Play på vej til Apple TV
Næste artikelSådan har Samsung gjort Galaxy Fold mere sikker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.