Forside * Featured

TEST: Huawei FreeBuds 3 – trådløs In-ear med aktiv støjreduktion

-

Huawei lancerede i forbindelse med IFA 2019 FreeBuds 3, der er deres bud på trådløse in-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion .Vi har testet dem.

Man er ikke i tvivl om hvor Huawei har fundet inspiration til designet af deres nye FreeBuds 3. De ikke alene ligner, men føles også som AirPods fra Apple, når du har dem i ørene. Men lyder de så godt? – Vi har testet dem, og her kan du læse hvad vi synes

 

Annonce:

Udpakning og installation

Huawei FreeBuds 3 kommer i en elegant lille æske, der udover høretelefonerne indeholder et cirkulært batteri-etui, et USB-C opladningskabel, samt et par guider til opsætning.

Modellen vi testede var i hvid, men du kan også få Huawei FreeBuds 3 i sort, hvis du er til den farve.

Designet på FreeBuds 3 minder utroligt meget om de almindelige AirPods fra Apple, og det er ikke en dårlig ting. De sidder også godt i øret, når du sætter dem på plads første gang, men det med ørene er jo en meget individuel ting, og da de ligesom AirPods ikke kommer med silikone propper, så er det enten godt eller skidt, der er ikke noget midt imellem. Men de sad godt i mine ører.

 

To af dem er FreeBuds, de andre to er AirPods

De vejer ca. 4,5 gram per styk, og det cirkulære batteri-etui vejer 48 gram. Etuiet har et USB-C opladningsstik, men har også indbygget trådløs Qi opladning.

Æsken er cirkulær og lavet i plast, men åbning og lukning virker god og solid med det rigtige “klik” når du åbner og lukker.

På siden af etuiet finder du en pair-knap til Blueooth, så du hurtigt kan komme igang med at bruge dine FreeBuds 3.

Huawei FreeBuds kommer iøvrigt med Bluetooth 5.1, som er energi-effektiv, og langtrækkende. Jeg gik uden problemer mere end 10 meter væk fra min telefon, og den modtog stadig lyden helt uden problemer.

 

Har du selv en Huawei Android smartphone med EMUI 10 eller højere, så er opsætning endnu lettere, du trykker blot på connect knappen, så installeres alt af sig selv, ligesom med AirPods på Apple telefoner.

 

EMUI 10 installation

I daglig brug er der en ting som hurtig blev ret trælst. Huawei FreeBuds 3 opdager ikke du tager dem ud af ørene, og derfor fortsætter de med at spille, også selvom du lægger dem i etuiet. Det er først når du lukker låget til etuiet at de stopper med at spille. Det ville klart være et plus, hvis de ligesom mange andre høretelefoner, opdagede at de ikke blev brugt, og selv slukkede for at spare batteri.

 

Etuiet til FreeBuds 3

Hvordan lyder de ?

Kort og godt – De lyder godt, de har en god og fyldig lyd. Dog er den lidt spids som standard efter min smag, hvor diskanten fylder lidt for meget.

Vi testede Huawei FreeBuds 3 med Yuna, Sade og forskellige numre fra Vangelis, og ens for dem alle, var at de lød godt. Jeg kunne godt tænke mig at der var lidt mere bund, men lyden skuffer ikke.

De kan ikke matche Apple AirPods Pro eller Sony WF-1000XM3 som begge er en klasse bedre, men også noget dyrere. Men de lyder faktisk rigtigt godt sammenlignet med de fleste trådløse in-ear hovedtelefoner der er på markedet.

Den indbyggede støjreduktion kan indstilles via FreeBuds appen, men er på ingen måde på samme niveau som AirPods Pro eller Sony WF-1000XM3, men den dæmper da noget støj, og lidt er jo altid bedre end slet ikke noget. Og sidder du på et kontor eller i et tog, er den fin nok, men jeg synes ikke at den virker lige så skarp når du f.eks. sidder med konstant flystøj.

Men uanset om du lytter til dance, pop eller hård rock, så får du en rigtigt god lyd til pengene.

Til telefonopkald virker Huawei FreeBuds 3 også godt. Dem jeg talte med mens jeg testede synes lydkvaliteten for min tale var god, og gik godt igennem.

 

Batteri

Huawei FreeBuds 3 kommer med op til 4 timers batteritid per opladning, og så har du 4 opladninger ekstra i etuiet, så du samlet når op på 20 timers spilletid.

En fuld opladning tager ca. 1 time, uanset om det er de to FreeBuds eller hele etuiet du lader op.

Der er dioder på både ydersiden og indersiden, der indikerer om etuiet er igang med opladning. Og så er de blot et ekstra plus, at har du en trådløs oplader, og ikke lige dit USB-C kabel med, så kan du oplade trådløst med Qi standarden

 

Huawei FreeBuds 3 app

Huawei har lavet en app til opsætning og daglig brug af dine FreeBuds 3. Der kan du indstille hvor kraftig støjreduktionen skal være, ligesom du kan se batteriniveau på både etui og de to FreeBuds.

Desuden kan du sætte hvad et dobbelt-tap på venstre – og højre FreeBud skal gøre. Du kan f.eks. vælge at slå ANC til eller fra, eller spille næste nummer.

En ting jeg savner, er at du ved installationen af dine FreeBuds 3 får af vide hvad app du skal hente, som du gør på f.eks. Sony og B&O. Her skal du gætte mellem de mange forskellige FreeBuds Apps der er i Google Play butikken.

 

Konklusion

Huawei FreeBuds 3 er ikke de bedste in-ear hovedtelefoner med støjreduktion på markedet lige nu, men til prisen på knap 1.300 kr. er de værd at overveje hvis du skal have nogle in-ear med støjreduktion.

De sidder godt i øret, hvis du kan undvære silikone-propper, og designet minder så meget om AirPods at ingen kan se forskel når du har dem i ørene.

Du får god lyd til prisen, men støjreduktionen er ikke den bedste – men godkendt.

 

Pris og levering

Huawei FreeBuds 3 koster fra ca. 1.300 kr. og findes i sort og hvid, og kan købes nu.

Se bedste dagspris her.

1.300,-
8.2

LYDKVALITET

7.5/10

DESIGN

8.0/10

BATTERITID

8.5/10

KOMFORT

8.5/10

BRUGERVENLIGHED

7.5/10

PRIS

9.0/10
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.