Forside * Nyheder

Hands-on: Mobvois nye øretelefoner kan modtage telefonopkald med et nik

-
(Foto: Recordere)

Ticpods 2 er kinesiske Mobvois forsøg på at lave en bedre version af AirPod.

Mobvoi er mest kendt for deres smarture, der er blandt de mere avancerede på Wear OS-platformen. Den seneste model, som de viste frem for et halvt år siden, har f.eks. to skærme: Den ene minder om et gammeldags digitalur og kan få uret til at holde op til en måned pr. opladning, den anden er en AMOLED-skærm, der kører Wear OS som vanligt. Når den sidste ikke er tændt, kan man se den første.

Men på Mobvois CES-stand blev smarturene kun brugt som demonstrationsværktøjer, der satte fokus på et andet produkt. På CES præsenterede Mobvoi nemlig virksomhedens nye trådløse øretelefoner, TicPods 2, der som forgængeren fra 2018 går direkte efter at være et AirPods-alternativ.

Annonce:

Som det kan ses på billedet er formfaktoren nogenlunde den samme, altså øretelefoner, der sidder løst i øret (modsat in-ear-modeller) og har en stand, der stikker ud ved øreflippen. Men Mobvois øretelefoner kan noget, som AirPods ikke kan.

(Foto: Mobvoi)

Der sidder sensorer i øretelefonerne, der holder øje med hovedets position. De indsamlede informationer kan omsættes til kommandoer, og det betyder at du kan nikke med hovedet for at modtage et indkommende opkald. Det kan være praktisk i situationer, hvor du ikke har hænderne fri, hvis du f.eks. er ude at cykle.

Fin lyd

Hvis du derimod ikke har lyst til at tale med nogen, kan du i stedet ryste på hovedet, og så sender øretelefonerne en læg-på-kommando til din telefon. Øretelefonerne kan dog også tage imod (engelske) talekommandoer, inklusive til musikstyring.

Disse talekommandoer kører uafhængigt af den virtuelle assistent, du nu vælger at bruge på din telefon, men øretelefonerne kan naturligvis også viderebringe kommandoer til disse. Endelig kan de også styres med berøring via et touch-interface på selve øredutten, sådan som man kender det fra de fleste andre øretelefoner.

Ticpods 2 fås i blå, lyserød og hvid (Foto: Recordere)

Vi fik mulighed for at prøve både nikken, hovedrysten og talekommandoer, og det virkede ganske effektivt, når man tog den megen larm og trådløs dataaktivitet, der flyver omkring ens ører, i betragtning. Personligt foretrækker jeg in-ear-øretelefoner, men lyden i Ticpods 2 var god til prisen.

Det skyldes ikke mindst, at Ticpods 2 understøtter AAC og aptX HD via Bluetooth. Ifølge Mobvoi kan Ticpods 2 klare 23 timers afspilning, når man lader dem op gentagne gange i den medfølgene æske. De understøtter hurtig opladning, så efter blot fem minutter i æsken, kan der lyttes i en time mere.

De nye Ticpods 2 er sat til en pris på 99 euro, eller lige omkring 740 kroner. De er netop kommet til salg på Mobvois hjemmeside og bør være på vej ud i butikkerne verden over på nuværende tidspunkt.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.