Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: AKG N700NCM2 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

-
AKG N700NCM2

AKG er klar med nye over-ear trådløse hovedtelefoner med støjreduktion og enorm batteritid. Vi har testet de nye trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion.

Markedet for trådløse hovedtelefoner uanset om det er in-ear eller over-ear boomer lige nu, og som du kan læse i vores store test af 6 forskellige hovedtelefoner er der noget for enhver smag og pengepung.

Nu vil AKG så også lege med. De har netop lanceret en topmodel med op til 32 timers batteritid, AKG-lyd og lækkert design.

Annonce:

AKG har historisk set været et eksklusivt mærke for referencelyd på mikrofoner og lyd til film og biograf, og med Samsung’s køb af Harman i 2017, så fik Samsung også AKG-branded under deres vinger. Men de har beholdt selvstændigheden. AKG’s forbrugerafdeling har stadig deres egne designere, der har været med i processen med at skabe de nye AKG N700NCM2.

Vi har testet de nye AKG N700NCM2 hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. De koster ca. 2.250,- kr. og det bringer dem i direkte konkurrence med Sony WH-1000XM3, der lige nu kan fås til priser under 2.000,- Kr.

 

AKG N700NCM2

Udpakning og design

AKG N700NCM2 kommer i en stor æske, der udover de trådløse hovedtelefoner indeholder et etui, et USB-A til USB-C opladningskabel, en fly-adapter og et mini-jack kabel med kontrolpanel, hvis du ønsker at bruge hovedtelefonerne med et kabel i stedet for trådløst.

Designet er klassisk og simpel, og samlekvaliteten virker solid. Hovedtelefonerne er lavet af en blanding af aluminium og hård plast, og de er meget lette at få til at passe omkring hovedet. Kopperne vil for nogle virke små, men for mig passede de perfekt. En ting der virkeligt var dejligt var at hele konstruktionen var meget fleksibel uden at knirke. Jeg har oplevet at andre hovedtelefoner har samme fleksibilitet, men så knirker det hårde plastik.

AKG N700NCM2 sad også rigtigt godt og tæt om øret uden at stramme og være ubehagelig, og jeg kunne sidde med dem i flere timer uden at få ondt i ørerne eller i hovedet.

 

AKG N700NCM2

AKG har valgt at have knapper på begge ørekopper. På højre side har du tænd/sluk og bluetooth pair knap, mens du på venstre side har lydstyrke og play/pause.

Jeg er personligt ikke vild med placeringen af de knapper som bruges til betjening af lydstyrke og play/pause, fordi de ligger så tæt på hinanden, at man ofte kommer til at pause musikken, når man bare gerne ville skrue op. Desuden er der et USB-C-stik til opladning og et minijack-stik, hvis man ønsker at at lytte med kabel, og forlænge batteritiden med op til 9 timer.

AKG N700NCM2 har desuden to mikrofoner indbygget i kopperne, som du benyttes hvis du vil bruge hovedtelefonerne til at gennemføre en telefonsamtale, eller et videomøde.

Aktiveringen via bluetooth tog ikke mange sekunder, så var man klar til at lytte.

 

AKG N700NCM2

Hvordan lyder de?

Jeg har givet AKG N700NCM2 en blandet omgang med dance, elektronisk, pop og rock. Og selvom jeg personligt synes at diskanten i sin standard opsætning er lige en tand for skarp, så lyder AKG N700NCM2 godt. De ligger tæt på Sony WH-1000XM3, uden at have lige så meget bas som Sony’erne.

Jeg testede bl.a. med Pole’s Steingarten Remixes fra 2007, der er et elektronisk album, hvor der er både fylde og stilhed i de forskellige numre, og dette var primært for at teste hvordan den aktive støjreduktion ydede i et fly. Nu skal det lige siges, at jeg ikke har haft mulighed for at sidde i et fly i disse corona-tider, så derfor brugte jeg mynoise.net som er en side, hvor man kan genskabe forskellige lydbilleder.

AKG N700NCM2 har en rigtigt god støjreduktion. Den er ikke 100% på par med f.eks. Sony WH-1000XM3, men den er klart med helt oppe i toppen, og med lyden er stadig rigtig god, selvom du har ANC (aktiv støjreduktion) slået til er lyden ren og troværdig. Jeg er især imponeret over hvordan den formår at afspille stille numre, og stadig fjerne meget af baggrundsstøjen.

Vi testede også med Sade “Soldier of Love” albummet, og også her viste AKG at de er et referencebrand, der fortjener at være med i toppen, når det gælder mid-price hovedtelefoner. Både bas og diskant, og Sade’s bløde stemme var fyldig uden at dominere. Og den bas, der styrer nummeret “Soldier of Love”, er både hård og kontant uden at dominere.

AKG N700NCM2 har to ANC-profiler, og du kan vælge at sætte profilen “TalkThru”, der gør at du let kan høre folk der taler til dig, eller du kan vælge “Ambient Aware”, så hvis du f.eks. færdes i trafikken kan du høre biler og andre trafikanter. Dette kan slås til eller fra via en knap eller via AKG app’en.

Telefonopkald virker rigtigt godt, og dialog under møder går klart igennem.

Jeg testede også AKG N700NCM2 udendørs, og oplevede meget lidt vindstøj når musikken spillede. Men talte jeg i telefon via de indbyggede mikrofoner, var der vindstøj.

Lyden er godkendt, men der er lidt malurt i bægeret, for et sted hvor AKG N700NCM2 falder igennem, er at den ikke understøtter AptX codec, som nærmest alle andre i samme prisklasse gør. Er AptX vigtigt for dig (oftest for Android brugere, der ønsker at afspille HD lyd), bør du kigge på et alternativ.

 

App’en til AKG virker rigtigt godt.

Sådan – Endelig en app der ikke gør mere end den behøver.

AKG har lavet app til opsætning af deres trådløse hovedtelefoner, og den er let at bruge, og den har den store fordel fremfor f.eks. Sony’s at den ikke forsøger at lave mere end der er behov for.

Du kan sætte knapper op, du kan firmware opdatere og du kan lave din egen lyd, hvis du ikke er tilfreds med den standard-lyd som AKG kommer med. Ikke alle mulige afspilningskontroller og ligegyldigt fis, så app’en behøves ikke at bruges særligt ofte, og sådan skal det være. EQ delen er let og intuitiv, hvis du vil fjerne lidt diskant eller tilføre lidt mere bas, og det er det. Firmware opdateringer kan se fra appen, men der kom ingen mens vi testede hovedtelefonerne.

 

AKG N700NCM2

Batteritid og trådløs forbindelse

AKG N700NCM2 kommer med et 3.7V, 800 mAh Polymer Li-ion batteri, der tilbyder op til 32 timers batteritid med ledning og hele 23 timer med støjreduktion på trådløs. Under testen nåede vi aldrig at bruge batteriet op, så batteritiden ser ud til at holde, og genopladning via USB-C fra 0 – 100% tager ca. 3 timer.

Batteritiden er klart godkendt

AKG N700NCM2 kommer med bluetooth 4.2, og understøtter følgende Codec Samsung Scalable Codec, SBC og AAC. Som tidligere skrevet kan det undre at AptX ikke er understøttet. Men stor ros skal gives for den stabile forbindelse som AKG tilbyder. Ikke en eneste gang oplevede jeg problemer mens jeg testede, og der ikke langt tid fra du tænder hovedtelefonerne til de er forbundet til din telefon eller hvad du bruger dem med.

 

Konklusion

AKG N700NCM2 er et godt sæt trådløse hovedtelefoner med masse af fylde og god lyd. De er ikke helt på par med f.eks. Sony WH-1000XM3 når det gælder aktiv støjreduktion, men deres lyd er klart med i toppen.

Hvis du gerne vil have et elegant design, en fyldig lyd, og en ganske OK støjreduktion, så er AKG N700NCM2 værd at kigge på, men jeg tror prispunktet skal 3-400 kr. ned for at de kan konkurrere med de andre spillere i samme prisniveau. Men AKG N700NCM2 er et par gode hovedtelefoner, og det er skønt at vi på det danske marked nu også har adgang til endnu mere konkurrence i det segment.

 

Specifikationer (Engelsk)

 • Driver size : 40mm
 • Dynamic frequency response range : 10-20kHz
 • Sensitivity : 110dBSPL/1mW @1kHz
 • Max Input Power : 30mW
 • Impedance : 16 ohm
 • Bluetooth transmitted power : <4 dBm (EIRP)
 • Bluetooth transmitted modulation : GFSK, π/4DQPSK, 8DPSK
 • Bluetooth frequency : 2.402 GHz – 2.48 GHz
 • Bluetooth profiles : A2DP V1.3, AVRCP V1.5, HFP V1.6
 • Bluetooth version : 4.2
 • Supporting codec : Samsung Scalable Codec, SBC, AAC
 • Battery type : Polymer Li-ion Battery (3.7V, 800 mAh)
 • Charging time : 3 hours
 • Talk time : 23 hours
 • Music (BTNC) : 23 hours
 • Music (Aux-in) : 32 hours
 • Weight : 277g

 

AKG N700NCM2

8.5
YDELSE (LYD) 9.0
BRUGERVENLIGHED 9.0
DESIGN 8.0
BATTERITID 9.5
PRIS 7.0

Plus

 • Rigtigt god lyd
 • Fabelagtig batteritid
 • God og simpel App
 • Meget behagelig at have på

Minus

 • Manglende AptX
 • Lidt for dyr i forhold til konkurrenterne
Annonce:
Forrige artikelSamsung udvider antallet af autoriserede værksteder
Næste artikelUSB 4 leverer video i op til 16K ved 60Hz
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.