Forside Indhold og distribution Film

Apple vandt budrunde om storfilm: Greyhound til Apple TV+

-

Tom Hanks storfilm Greyhound rykker direkte på streaming og Apple bød højest.

Greyhound er en ny stor krigsfilm der skulle have haft biografpremiere i weekenden omkring fars dag (5-7. juni). Et drama der er baseret på romanen ‘The Good Shepherd’ af C. S. Forester.

Annonce:

Tom Hanks har omsat bogen til film og spiller selv hovedrollen. Filmen handler om en kaptajn, der under 2. verdenskrig står i spidsen for at angribe tyskerne midt på Atlanterhavet.

Med et budget på omkring 50 millioner dollars, lige under 350 millioner danske kroner, var Greyhound udset til at være forsommerens storfilm fra filmstudiet Sony Pictures.

Men så kom coronapandemien og lukkede biografer verden over. Det betød at nogle filmpremierer gik direkte på streaming som filmudlejning. Andre film, som James Bond – No Time to Die, er udsat til senere; Men med Greyhound har Sony valgt at hente investeringen hjem nu.

Derfor blev filmen sendt i budrunde og her vandt Apple. Det skriver Deadline. Ifølge magasinet endte prisen omkring de 70 millioner dollars, godt 475 millioner kroner.

 

 

Ifølge Deadlines oplysninger får filmen eksklusiv visning på streamingtjenesten Apple TV+, og det markerer det fokusskifte hos Apple der også er beskrevet i: Medie: Apple i kovending med Apple TV+

Det vil samtidig være første gang at en storfilm tiltænkt den klassiske visning, med biografer, premium tv, udlejning/salg mv. – kortslutter hele den fødekæde og bliver sendt direkte på eksklusiv streaming. Men verden er en anden her under corona.

Når filmen kommer på Apple TV+ vil det betyde premiere i mere end 100 lande samtidig. Endnu har Apple ikke meldt noget ud, hverken om erhvervelsen eller om hvornår Greyhound får premiere.

Opdatering: Sony Pictures Entertainment bekræfter at Greyhound snart udsendes på Apple TV+. I beskrivelsen af filmtraileren på YouTube står nu: “coming soon to Apple TV+”

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.