Forside Produkter Mobil

USA forhindrer Samsung i at levere RAM til Huawei-smartphones

-

Skærpede, amerikanske sanktioner overfor Huawei får nu konsekvenser for verdens to største producenter af hukommelseschips.

Det er ikke blot amerikanske virksomheder, der ikke må agere leverandører til Huawei under Trump-administrationens handelskrig med Kina. Nu går sanktionerne også ud over virksomheder i andre lande, inklusive Sydkorea, hvor bl.a. Samsung nu ikke længere kan sælge komponenter til Huaweis smartphones.

Indtil videre har det ellers primært været Google, Qualcomm og Intel, der har været forhindret i at levere henholdsvis styresystem og modemchips til Huaweis smartphones og CPU’er med mere til Huaweis Windows-baserede laptops.

Annonce:

Men fra 15. september vil Samsung heller ikke levere chips til Huawei. Det samme gælder SK Hynix, der er verdens næststørste producent af RAM-chips efter…nåja, Samsung. Hvis du ikke kender SK Hynix, så virksomheden et resultat af adskillige fusioner over de sidste par årtier, der blandt andet involverede Hyundais forhenværende elektronik-produktion, LGs chipproduktion og telegiganten SK Telecom.

Begge disse to chaebol’er (udtrykket, de bruger i Sydkorea for en familie-ejet og -drevet gigantvirksomhed), stopper leverancerne af chips til Huawei fra om fem dage. Det skriver den sydkoreanske avis Chuson Ilbo.

Omfatter amerikansk produktionsudstyr

Selv om firmaerne har hjemme i Sydkorea, er det dog stadig de amerikanske sanktioner, der spiller ind. I sidste måned annoncerede det amerikanske handelsministerium en række nye sanktioner mod Huawei, der både skal ses som en del af handelskrigen med Kina og som et nationalt sikkerhedsanliggende.

Huawei anses af både amerikanske og europæiske efterretningstjenester for at være for tætte på Xi-regeringen og mistænkes for at benytte deres teknologi til at indsamle data, der kan bruges i internationale politiske konflikter. De nye sanktioner, der blev iværksat i august er således en optrapning af det pres, USA lige nu lægger på Huawei og Kina.

Sanktionerne omfatter nemlig ikke bare amerikanske produkter, men også produkter, der produceres i udlandet med værktøjer, instrumenter, produktionsfaciliteter, eller maskiner, der er produceret i USA.  Og det er her, RAM-produktionen i Sydkorea kommer ind i billedet, eftersom både Samsung og SK Hynix bruger amerikansk teknologi til at fremstille RAM-chips.

Med andre ord skal Huawei nu ud og finde sine RAM-chips andre steder, akkurat som det er tilfældet for CPU’erne i firmaets smartphones. Og selv om det kommer til gøre ondt på både Samsung og Huawei, vil SK Hynix nok opleve mest økonomisk smerte på grund af sanktionerne. Hele 40 procent af firmaets foreløbige indtægter i 2020 bestod af chip-leverancer til Kina.

Annonce:
Forrige artikelSå er den nye RAZR 5G officielt lanceret
Næste artikelBose: In-ear med markedets bedste støjreduktion
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.