Forside Produkter Mobil

Apples Magsafe-idé breder sig nu til Android

-

OnePlus’ lillebror-brand Realme forsøger sig med magnetisk modularitet på smartphones.

Der var engang, hvor den hotteste trend i smartphone-design var modularitet. I hvert fald, hvis man spørger mobilproducenterne selv. Det fangede dog aldrig an hos forbrugerne, heller ikke selv om både Google og Motorola/Lenovo forsøgte at markedsføre telefoner med modularitet.

Annonce:

Men måske er tiden mere moden nu. Hvis Apple kaster sig ud i en smartphone-trend, plejer det i hvert fald at være en indikation af, at en teknologi er klar til de brede masser, og at der formentlig er et publikum til den. Det er ikke altid tilfældet, men Apples tilgang til modularitet kan netop være sådan en indikator.

Genoplivningen af MagSafe-konceptet i forbindelse med lanceringen af iPhone 12 repræsenterede netop sådan en modularitets-tanke. Og nu ser vi den første producent af Android-baserede smartphones følge op på idéen.

Det er Realme, der nok er et mindre, kinesisk mærke, men som har store familiemedlemmer. Realme er nemlig lillebror til de til de væsentligt større mærker OnePlus, Oppo og Vivo og er ejet af den samme ejer, BBK Electronics. Af samme grund kan Realme-modellerne købes under Oppo-brandet i Danmark.

Lader lige så hurtigt som med kabel

Realme har nu annonceret, at de er klar med et system, de kalder ’MagDart’. Annonceringen er sket i forbindelse med præsentationen af koncepttelefonen ’Flash’. Der er i første omgang tale om et modul til trådløs opladning, men ikke bare et normalt et af slagsen.

Realme påstår nemlig, at MagDart kan oplade Flash-telefonen med 50W og ikke bare de 15W, som MagSafe kan klare. Det betyder, at trådløs opladning sker lige så hurtigt som med kabel ifølge Realme, der bruger den samme teknologi som i OnePlus’ Warp Charge 65 til at opnå dette.

I reelle tal viser Realmes målinger, at de kan lade Flash-telefonens 4500 mAh-batteri op fra 0 til 100% på under en time. Den hurtige MagDart-ladeplade er en tyk blok, men hvis du kan nøjes med 15W og lidt langsommere opladning, kan du også få en flad ladeplade.

Selfie-videolampe

Men det ville jo ikke være modularitet, hvis der ikke var flere muligheder end trådløs opladning. Således byder Realmes MagDart-system også på et eksternt batteri á la Apples MagSafe Battery Pack, men i Realmes version kan batteriet også bruges som en trådløs ladestander. Dertil kommer en trådløs kreditkort holder med et støtteben, et cover og et så en lampe.

Den sidstnævnte er ikke bare en lommelygte. Det er en ”Beauty Light” med 60 mini-LED’er ombord, som kan indstilles i styrke og farvetemperatur, der kan flippes op, så lampen oplyser dit ansigt, når du filmer dig selv med telefonens kamera. Den er helt klart lavet til de folk, der er aktive på platforme som TikTok, YouTube med mere.

Realme har ikke sagt noget om, hvornår MagDart rent faktisk bliver sendt på markedet, så man skal måske tage mange af de ovenstående informationer med et gran salt. Men det er ikke uvæsentligt, at verdens næststørste producent af Android-telefoner efter Samsung nu også vil have magnetisk modularitet i sortimentet. Det kan være starten på en trend.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.