Forside Nyheder

Apple er ”bekymret” over EUs krav om skift til USB-C 

-

EU-kommissær afviser blankt, at kravet skulle være hæmmende for innovation.

Apple har nu officielt reageret på E for de fleste opladelige forbrugerteknologi-produkter. Lovgivnings-forslaget får en noget kølig modtagelse fra det populære teknologi-brand.

Annonce:

Til CNN siger en talsperson fra Apple, at ”det bekymrer os fortsat at stram lovgivning, der begrænser stikudvalget til blot ét enkelt stik kan bremse innovationen fremfor at motivere den. Dette vil være til mere skade end gavn for forbrugere i Europa og resten af verden”.

Apple siger dog også, at de naturligvis ikke bare har tænkt sig at sætte sig hen i et hjørne og spille Rasmus Modsat: ”Vi vil fortsat arbejde sammen med alle involverede parter for at finde en løsning, der beskytter forbrugernes interesser”. 

EU-kommissær afviser

Thierry Breton, der er EU-kommissionens kommissær for det indre marked, afviser dog Apples bekymringer ifølge Reuters: ”Nej, forslaget er overhovedet ikke innovations-fjendtligt. Det er i øvrigt ikke fjendtligt mod nogen som helst. Det er blot, ligesom alt andet jeg gør som kommissær og vi gør som kommission, til fordel for forbrugerne”, siger Breton.

Når Apple bruger ordet ”fortsat” i sin udtalelse, er det fordi, det på ingen måde er første gang, Apple har skullet tage stilling til standardisering af stik på forbrugerelektronik. Det er ikke engang første gang, emnet er oppe at vende for iPhone. 

EU-kommissionen fik i 2009 de ti største mobilproducenter til at underskrive en hensigtserklæring om at indføre en EU-dikteret (men på det tidspunkt udefineret) ladestik-standard. Det førte til, at micro-USB i en årrække blev standard-ladestik for smartphones og gammeldaws mobiltelefoner.

Apple var medunderskriver på hensigtserklæringen, men indførte aldrig stikket på sine iPhones. I stedet tilgængeliggjorde de en adapter til det originale 30-pins-stik og da Lightning erstattede dette, kom der også en adapter til dette Apple-stik. Apple kunne benytte denne løsning, fordi det ikke var et lovkrav, at iPhone skulle have micro-USB ombord. Kommissionens nyeste forslag vil imidlertid indbefatte et sådant krav.

USB-C eller portløs?

Siden teknologi-firmaerne selv fandt ud af at gøre USB-C til en standard, har medier og analytikere spekuleret i, hvornår Apple ville skifte over til USB-C på iPhone. Apples smartphone er én blandt efterhånden meget få produkter i firmaets sortiment, der endnu ikke er gået over til USB-C, så Apple kan have haft planer om et skift i længere tid.

Hvis EU-kommissionens lovforslag bliver accepteret af medlemslandene, vil teknologiproducenterne have to år til at skifte over til USB-C, så vi ser nok allertidligst USB-C på den iPhone, der lanceres i sidste halvdel af 2023. Hvis Apple har forberedt sig på et skift i længere tid, vil de dog hurtigt kunne indføre stikstandarden.

Der er også den mulighed, at Apple vil kunne droppe stik fuldstændigt og gå helt over til en portløs iPhone. Der har gået rygter om en sådan længe. Det er dog langt fra alle, der endnu er gået over til trådløs opladning af de nuværende iPhones, så spørgsmålet er, om forbrugerne er klar til så stort et skift allerede.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.