Forside Indhold og distribution Film

Tom Holland kan fortsætte som Spider-Man i tre yderligere MCU-film

-

Den britiske skuespiller ser ud til snart at blive kåret som den mest langtidsholdbare Peter Parker-portrættør.

Nogle skuespillere gør større indtryk i superhelterollerne end andre. Der er næppe ret mange, der husker tilbage på Eric Banas portrættering af Hulk…eller Edward Nortons for den sags skyld. De fleste tænker nok på Mark Ruffalo, der har spillet den grønne kæmpe og hans alter ego, Bruce Banner, i de seneste MCU-film.

Annonce:

Til gengæld er der nok mange blandt Recordere-læserne, for hvem Superman altid vil være salig Christopher Reeve, også selv om Henry Cavill gør et udmærket arbejde med rollen for tiden. Og når det gælder Batman, satte Christian Bale og Christopher Nolan nok standarden, andre er nødt til at leve op til derefter.

Snart vil vi formentlig kunne sige det samme om Tom Holland i rollen som Spider-Man. Når ’Spider-Man: No Way Home’ får premiere om et par uger, vil Holland have spillet den unge superhelt i tre film, hvilket er det samme antal, som Toby Maguire gjorde i starten af århundredet og én mere end Andrew Garfield gjorde i 2012 og 2014.

Rygterne siger, at Tobey Maguire og Andrew Garfield gæsteoptræder som Spider-Man i ‘Spider-Man: No Way Home’. Men selv, når man tæller disse gæsteroller, fører Tom Holland. Han har nemlig også ’Captain America: Civil War’, ’Avengers: Infinity War’ og den p.t. næstmest omsættende film i verden, ’Avengers: Endgame’ på CV’et. Ikke dårligt.

Men Tom Holland er slet ikke færdig med Spider-Man endnu. Tværtimod.

Tre film til med Tom

Modsat alle andre, der i nyere tid har spillet Spider-Man på film, får Tom Holland nu lov til at fortsætte i yderligere tre film. Produceren bag filmene, Amy Pascal, har udtalt i et interview med det amerikanske biograf-website Fandango, at ”vi er i gang med at forberede den næste Spider-Man film med Tom Holland”.

Om den kommende ’Spider-Man: No Way Home’ siger Pascal, at ”Det er ikke den sidste film, vi har lavet med Marvel og som foregår i Marvels Cinematiske Univers. Vi ser de seneste film som et sæt af tre film, og nu går vi så i gang med de næste tre”.

Med andre ord ser det ud som om, Tom Holland får lov at spille Spider-Man i yderligere tre film, hvilket vil bringe hans portrætteringer af helten med det borgerlige navn Peter Parker op på i alt 9 film (samt nogle små kortfilm til PR-formål). Det har ingen gjort før ham. Ifølge Hollywood Reporter er der dog ikke skrevet nogle kontrakter under endnu, men planerne er på plads.

Kompliceret forhold

Hvis det ovenstående virker lidt kompliceret og ukonkret, så er der en god forklaring. Selv om Disney ejer Marvel, ejer firmaet ikke filmrettighederne til alle Marvel-universets helte. Sony ejer filmrettighederne til Spider-Man, og indtil for få år siden ejede 20th Century Fox rettighederne til X-Men, Fantastic Four og Deadpool.

Siden købte Disney dog 20th Century Fox, omdøbte studiet til 20th Century Studios, og annoncerede planer om at integrere X-Men, Fantastic Four og Deadpool i MCU. Tilbage står så Sonys ejerskab af Spider-Man, som filmselskabet formentlig vil holde fast i som indtægtskilde – især fordi Sony og Disney ser ud til at arbejde fint sammen om integrationen af Spider-Man i MCU.

Når det gælder Tom Holland, er han i gang med at udvikle sin karriere. Vi vil snart kunne se ham på det store lærred i endnu en filmudgave af en allerede kendt karakter, nemlig Nathan Drake fra ’Uncharted’-spillene. Filmudgaven af det populære spil får premiere til næste år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.