Forside * Nyheder

Lyngdorf Audio lancerer nye installationshøjttalere

-

Lyngdorf Audio lancerer helt nye installations højttalere.

Højtydende indbygnings højttalere er allerede en kendt del af lyngdorfs eksklusive Steinway & Sons-højttaler serier, der består af over 15 forskellige in-wall, on-wall og in-loft højttalere til Steinway & Sons hjemmebiografer.  Det nye er, at det billigere brand Lyngdorf audio nu også tilbyder CI højttalere.

Annonce:

I løbet af de sidste tre år har Lyngdorf Audio også lanceret flere modeller af sine raffinerede multi-kanal processorer med MP-40 og MP-60 2.1 modellerne.  Næste skridt er at tilbyde komplette Lyngdorf Audio højttaler løsninger immersive lyd i seriøse hjemmebiografer.

Firmaets MP40 surround processor

De nye CI højttalere består af fire modeller i Discreet-serien, tre modeller i LS-serien og en BW boundary woofer.

Discreet-, LS- og BW-modellerne vil være tilgængelige i Q1 2022.

D-500 full-range højttalere

Monteret med en malet grill, er det svært at gøre stor lyd mere diskret.


D står for diskret – D-500-modellerne er designet som full-range  in-wall-højttalere med to passive bashøjttalere, der komplementerer mellemtonedriveren og diskanthøjttaleren. Dette gør D-500 nem at drive, mens den samtidig kan spille så dybt som 50Hz og dermed også kan bruges til systemer uden subwoofer i mindre eller mellemstore rum, – eller som full-range in-wall-højttalere i stereo opsætning, monteret til venstre og højre i væggen for et tv. 

D 500 Center

To modeller er tilgængelige: D-500 er en opretstående, lodret højttaler, mens D-500 Center inkorporerer de samme drive-enheder i et vandret design, der er bedre egnet til placering under et tv eller bag et transparent lærred. Begge modeller kommer med deres eget præ monterede højttalerkabinet, så der ikke kræves ingen tilpasning eller bokse for montering. 


D-5 højttalere til surround og immersive lyd.


D-5 er en to-vejshøjttaler med mellemtone driver og soft dome diskanthøjttaler i et alsidigt firkantet kabinet. Mellemtonedriveren og diskanthøjttaleren er monteret tæt sammen, hvilket giver en jævn lyd udstråling og hjælper med at integrere D-5 som surround højttalere. 

D5 modellen minder meget om firmaets MH2 sattelithøjttaler

Den anden model D-5 IC (for in-ceeling)  har en smart vinklet, justerbar diskanthøjttaler. 

D5 IC med den vinklede diskant der peges mod lyttepositionen for en endnu mere immersive lydoplevelse.

Denne konstruktion tillader lyden at stråle mod lyttepositionen, for eksempel når de bruges som højde eller to højttalere til immersive lyd, monteret ovenover foran, i siderne eller bagved lytterne. Begge modeller kommer igen med deres eget præmonterede højttalerkabinet, så der ikke kræves hverken “bagboks” eller et lukket væg hulrum.


LS-1000 højttalere til line array installationer

Fuldt udbygget LS system med to stk BW20 woofers

LS står for line source – specielt designet til installationer, hvor reducerede gulv- og loft refleksioner og en ensartet lydspredning er påkrævet for at opnå den bedste lydoplevelse, f.eks til længere eller bredere lytterum. 

LS1000 modul. Op til fire af disse kombineres. Vist center modellen.

Fire LS-1000 moduler kombineret skaber en linjekilde, der giver en højttaler med høj opløsning, højt dynamisk område og en følsomhed så høj som 98dB!. 

På grund af de mange diskanthøjttalere og mellemtone drivere betyder siddehøjden ikke så meget som ved konventionelle højttalere, der typisk kræver, at ørerne flugter med diskanthøjttaleren. “Sweet spot” åbner sig markant i alle retninger. Tre forskellige LS-1000 modeller er tilgængelige med forskellige sprednings karakteristika til venstre, højre og center placering.

BW-20 passiv boundary woofer

BW-20 er en højtydende passiv bas højttaler med to 12″ bashøjttalere i et stort, stift kabinet, der skal bruges som subwoofer eller LFE sub i special installationer. Den overordnede konstruktion, kabinet dybden og en diskret satin matte finish tillader både installationer i væggen og placering i rummet som en BW, boundary woofer – den kendte Lyngdorf tilgang, hvor basenheden er designet til at blive placeret nær rummets hjørner, ideelt set lige i forreste hjørner. Dette opnår den bedste impulsrespons ved at undgå forsinket bas, der hopper tilbage fra væggene, og i stedet udnytter rummets akustik.


BW-20 spiller helt op til 500Hz for at tillade en problemfri integration selv med mindre fronthøjttalere og med en hvilken som helst delefilter type. Basenheder med lang vandring og en IEC-effekt håndtering på 700W gør det muligt for BW-20 at spille de laveste frekvenser på et meget højt lydniveau.

Ikke THX Certificeret

Nogle vil måske undre sig over at den nye CI serie ikke har modtaget THX certificering.  Det skyldes iflg. Direktør Thomas Birkelund, at det ikke er noget installatørerne længere efterspørger, og at firmaet derfor ikke har fundet det nødvendigt at gennemgå certificeringen.    Alle specs, incl. maximum SPL findes i de tekniske data der kan ses på firmaets hjemmeside. 

Endnu ingen officielle danske priser

Vi har endnu ikke set de danske priser, men de vejledende euro priser er:

Model Pris (euro) pr. stk
D-500 Full range inwall 1.699
D-500 Center Full Range Inwall 2.399
D-5 Inwall 1.299
D-5 IC 1.399
LS Modul left/right (der skal bruges fire) 2.099
LS-1000 Modul Center (der skal bruges fire) 2.199
BW-20 Boundary Woofer 3.599

Præsentationsvideo

Lyngdorf produktchef Ronald Hoffmann, fortæller her om nyhederne:

Denne artikel er en del af serien: HIFI branche nyheder

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.