Forside * Fokus

Roon bliver endelig mobilt

-

Roon nu muligt på farten

Efter en større teaser kampagne har Roon Labs nu sluppet Roon 2.0, der leverer den mest efterspurgte feature blandt brugerne:  Nemlig at man kan tage Roon med sig på farten. Er du ny til Roon kan du lære mere i denne artikel. og denne test

Annonce:

Separat App – ROON ARC

Adgangen til brugernes Roon bibliotek, bliver gjort mulig via en ny Roon App, meget passende kaldet Roon ARC.   Med denne i hånden og med ROON 2.0 installeret på core computeren, er det nu muligt at forbinde de to via port forwarding, og på den måde opnå forbindelse til sit Roon bibliotek incl al musik fra evt. tilføjede Tidal og Qobuz konti.

Native Apple support

Performance skulle også få et kraftigt nøk opad for Apple brugere, med native support for Apple Silicon i ROON version 2.0.

Test

Din anmelder har naturligvis lyn testet opsætningen af systemet, der kræver en port forwarding i routeren på det netværk CORE computeren er på.  Dette gøres direkte fra roon, såfremt routeren understøtter UPnP kan det også ske automatisk.

Jeg får hul igennem, og kan se Roon Core via ARC, men biblioteket loader ikke som forventet og timer ud.   Dette finder jeg ud af skyldes at jeg er på et offentligt WIFI access point, der nok blokerer for trafik på en lang række porte.  Da jeg skifter til direkte mobil netværk, får succesfuldt gennemført første sync.

Der er nu adgang til alle playlister man har i ROON, og man kan vælge i mellem at streame i fuld ukomprimeret kvalitet, eller en af flere komprimerede udgaver.   Dette skulle muliggøre problemfri streaming under alle båndbredde forhold.  Der kan defineres separate kvaliteter for både WIFI og Mobilnet.

WOW! Der er nok mange musikentusiaster der nu endelig vil kunne bevæge sig ud i naturen uden at skulle vedligeholde flere streaming tjenester i forskellige apps. 👍.

Det markerer klart en milesten for Roon labs.

Mere info fås på Roon Labs website

Denne artikel er en del af serien: HIFI Streaming

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.