Forside * Featured

Ny Android Auto ruller ud

-
(Foto: Google)

Den ny Android Auto er klar og rulles nu ud til opdatering

Den ny Android Auto, som første gang blev vist frem på udviklerkonferencen Google I/O tilbage i maj 2022, er nu blevet klar.

Den største nyhed handler nok om, hvordan Android Auto vil håndtere de voksende skærme i biler. Et nyt, responsivt layout vil tilpasse sig skærmen i en ny bil, uanset, hvor stor den er, og hvilket format, den har.

Annonce:

Det interessante i den sammenhæng for alle de Android-ejere, der ikke har tænkt sig at skifte bil foreløbig, er at splitscreen-formatet, som nogle bilejere allerede har adgang til, bliver standard.

Android Auto split screen. Screenshot fra YouTube

Hænderne bliver på rattet

Det betyder, at man for eksempel ikke længere skal navigere væk fra Google Maps for at tjekke den SMS, der lige er rullet ind. I stedet kan man lytte til en oplæsning af beskeden direkte fra et separat vindue.

Ligeledes kan man styre musik- eller podcast-afspilningen i et lille vindue i stedet for at skulle skifte over til f.eks. Spotify. Som det er nu, er apps, der kører i baggrunden, kun vist som en lille stribe i bunden af skærmen.

Google Assistant får også nye funktioner til bilen. Den vil f.eks. proaktivt spørge, om den skal ringe tilbage til en person, hvis opkald, du lige har mistet.

Den kan også automatisk spørge, om den skal SMS’e din ankomsttid til mennesker, du ofte kommunikerer med. Alt sammen for at sikre, at du holder hænderne på rattet, naturligvis.

 

(Animation/GIF: Google)

 

Google laver ud over Android Auto også Android Automotive, der er en slags præ-installeret version af Android Auto, og som ikke kræver nogen telefon. Den kører i stedet på bilens instrumentbræt-computer og er blandt andet tilgængelig i visse modeller fra bl.a. Volvo og Ford.

 

PR Video

På denne video viser Google nogle af mulighederne i den ny Android Auto

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.