Forside * Nyheder

Snart slut med NemID på MobilePay

-

Snart kan MobilePay kun bruges af dem, der også har MitID.

Danskere uden MitID må snart vinke farvel til den populære betalingsapp MobilePay, da den endelige udfasning af NemID og overgangen til MitID er lige på trapperne. Snart kan MobilePay kun bruges af dem, der også har MitID.

Annonce:

Presseansvarlig i MobilePay, Peter Kjærgaard, bekræfter over for Ekstra Bladet, at de er ved at udfase NemID.

Den endelige udfasning af NemID sker den 31. oktober, og det vil ikke længere være muligt at hente et NemID-kort efter denne dato.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen er der 57.055 personer, der ikke har oprettet sig på MitID eller anvendt NemID i de seneste seks måneder.

MobilePay indledte allerede i januar overgangen fra den gamle cpr-identifikation til registrering via NemID og MitID, og snart vil sidstnævnte være den eneste mulighed.

Årsagen til udfasningen er hovedsageligt sikkerheden for MobilePays næsten 4,6 millioner danske brugere. Peter Kjærgaard udtaler, at de gennem årene har øget sikkerhedsniveauerne i takt med dialogen med Finanstilsynet og andre myndigheder, da danskerne er blevet mere vant til højere sikkerhedsniveauer, samtidig med at forbryderne er blevet dygtigere.

Kjærgaard kan ikke oplyse, præcis hvor mange kunder der vil blive berørt, eller hvornår udfasningen er helt gennemført.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.