Forside Nyheder

Nu lægges NemID i graven

-

Sidste dag med NemID – Fremover skal alle danskere bruge MitID

Onsdag d. 1. november er det endegyldigt slut. Her ophører NemID med at eksistere. I stedet bliver danskerne bedt om at omfavne MitID for at få adgang til diverse digitale tjenester såsom netbank og MinSundhed. Dette skifte er et resultat af bestræbelserne på at sikre en bedre digital sikkerhed for borgerne.

Annonce:

NemID’s fysiske nøglekort havde nemlig nogle indbyggede sikkerhedsproblemer, der gjorde det muligt for svindlere at udnytte systemet. “Desværre var det nemt for svindlerne at lokke folk til for eksempel at sende et billede af nøglekortet”, fortæller Adam Lebech, vicedirektør hos Digitaliseringsstyrelsen, til TV 2

Størstedelen af den danske befolkning har allerede foretaget skiftet. Faktisk fortæller Lebech, at omkring 98 procent af den voksne befolkning nu anvender MitID. De resterende 2 procent, som ikke har taget skiftet, omfatter primært udenlandsdanskere, ældre borgere over 80 år, og en håndfuld unge. Det er ca. 30.000 som mangler at oprette sig på MitID.

“For de ældre kan det handle om, at de har følt sig trygge ved at bruge NemID og derfor venter så længe som muligt med at skifte”, bemærker Lebech, mens nogle af de unge muligvis stadig tilpasser sig voksenlivets ansvar, herunder interaktion med offentlige tjenester.

For at støtte dem, der endnu ikke har skiftet, opfordrer Digitaliseringsstyrelsen borgerne til at downloade MitID-appen, hvor de nemt kan oprette sig ved brug af deres pas. For dem, der ikke er i besiddelse af en smartphone eller et pas, vil der være mulighed for at få hjælp ved at bestille tid hos borgerservice.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.