Forside Nyheder

Bing Chat skifter navn til Copilot

-
(Foto: Microsoft)

Det har ikke hjulpet på Bings popularitet at den nu har en version af ChatGPT ombord. Så nu skifter Microsoft navn på chatbotten.

Microsoft så en mulighed for endelig at kunne æde sig ind i Googles monopol-agtige markedsandele, da de kombinerede søgemaskinen Bing med en chatbot baseret på OpenAIs GPT-modeller. Sidstnævnte var allerede blevet voldsomt populær i form af ChatGPT.

Men det lader ikke til at have virket helt efter hensigten. Jez Corden fra websitet Windows Central har kigget på statistikkerne, og har måttet konstatere, at Bings markedsandel faktisk er faldet siden sidste år, til trods for lanceringen af AI-initiativet i Bing. I hvert fald i Microsofts og Googles hjemland, USA.

Annonce:

Sidste år ved denne tid havde Microsoft 7,4% af søgemaskinemarkedet, mod Googles 86,7%. I år er Bings markedsandel faldet med en halv procent til 6,9% af markedet, mens Google har øget sin andel til 88%.

Dette er formentlig en af grundene til at Bing Chat nu ikke længere hedder Bing Chat. I stedet har Microsoft nu omdøbt chatbotten, sådan at navnet flugter med resten af firmaets initiativer på området.

Både gratis og mod betaling

Det betyder, at Bing Chat nu hedder Copilot. Som vi tidligere har skrevet, er Copilot navnet på den assistent, som Microsofts professionelle og erhvervsorienterede kunder vil kunne bruge på tværs af Microsofts produktivitets-økosystem.

Måske har du allerede set Copilot dukke op i Windows 11 eller Edge, men nu bliver den altså fusioneret med Bing Chat. For Microsoft er det formentlig ikke så meget Bing Chat, men derimod Bing Chat Enterprise, det er vigtigt at få omdøbt.

Det giver naturligvis ikke så meget mening at forsøge at markedsføre Copilot som en virtuel assistent til erhvervslivet, hvis der også er en chatbot i miljøet baseret på de samme AI-modeller, der hedder Bing Chat Enterprise.

Fremover vil Copilot være navnet på den gratis version af AI-chatbotten, mens den mere avancerede Copilot for Microsoft 365 kræver betaling. Ud over Bing og Windows vil du også kunne finde Copilot på sin egen side, nemlig på copilot.microsoft.com. Den kræver dog, at du tilgår den via Edge-browseren.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.