Forside * Nyheder

Netflix dropper Apple Vision Pro

-
‘EyeSight’-funktionen, hvor du kan se “gennem” Vision Pro via et ydre display og et kamera-feed, bliver formentlig sparet væk i fremtidige versioner (Foto: Apple)

Netflix har overraskende valgt ikke at udvikle en dedikeret app til Apple’s nye Vision Pro headset. Dette blev først antydet, da Netflix ikke blev nævnt i Apples pressemeddelelse om underholdningsapps til Vision Pro tidligere på ugen.

Det har nu vist sig, at Netflix ikke alene undlader at skabe en nativ app, men også aktivt forhindrer brugen af deres iPad-app på denne nye platform.

Apple Vision Pro, som kan køre over en million iPhone- og iPad-apps i en kompatibilitetstilstand, hvor apps vises som mini-vinduer i brugerens virtuelle rum, vil ikke inkludere Netflix. Netflix har bekræftet, at de foretrækker, at kunderne tilgår deres tjeneste via Netflix-webstedet gennem Safari-webbrowseren.

Annonce:

På trods af Netflix’ fravær har Apple sikret samarbejde med de fleste andre store streamingtjenester. Nogle af disse tjenester, herunder Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Paramount+ og Peacock, vil tilbyde enten visionOS-native apps eller iPad-appoplevelsen. Disney har endda forpligtet sig til at streame nogle af deres film i 3D for første gang, hvilket giver en biograflignende oplevelse for titler som “Avatar” på Apple Vision Pro.

Apple TV-appen vil naturligvis bringe Apples egen streamingtjeneste, Apple TV+, til headsettet. Dette inkluderer nye Apple Immersive Video-originaler, der tilbyder en 8K 180-graders videooplevelse, som kun vil være tilgængelig på Apple Vision Pro. TV-appens film butik vil også inkludere over 150 3D-titler ved lanceringen.

Apple Vision Pro, som går i forudbestilling denne fredag, starter ved $3.500. De første enheder forventes at blive sendt til kunder fra den 2. februar. Apple forventes kun at sælge omkring 500.000 enheder i det første år, hvilket betyder, at Netflix’ beslutning om ikke at deltage sandsynligvis ikke vil skuffe for mange kunder. Netflix kan dog genoverveje deres position om et par år, når Apple forventeligt har solgt millioner af visionOS-enheder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.