Forside Tests

Anmeldelse af JVC DR-M1
Forord

Her er min vurdering af JVC DR-M1SLE. Det var Panasonic DMR 50 eller 60 jeg var blevet interesseret i, men jeg kunne ikke finde den her i byen, så jeg gik på jagt på nettet og der fandt jeg hjemmesiden www.recordere.dk. Efter et par timer, fik jeg kik på JVC DR-M1SLE der var lidt mere for pengene sammenlignet med DRM-E60 er der 3 formater til at optagelse og DV indgang.

Men kunne man også finde den i byen? Gik på jagt en lørdag formiddag, og nr. 2 butik jeg var inde i de havde JVC DR-M1SLEm men de havde lige fået dem hjem og de kun ikke svare på de spørgsmål jeg have til JVC. Så jeg fik den mulighed at jeg kunne få 8 dages fuld returret med pengene tilbage. Pris 4999,00 Kr. og rabat 2 stk RAM-diske.


Beskrivelse

JVC DR-M1SLE er meget slim set forfra, men så har den til gengæld et dybt mål 435x70x346 mm. (man kommer til at tænke på de gamle pladespillere). Der er et neon blå lys ved skuffen. Der er mulighed få at lade det være tændt, men det kan også slås fra (det gjorde jeg hurtigt). Bag en lille låge er der tilslutning til video (composite & s-video), analog lyd (stereo) samt DV.


Tilslutninger til video: 2 stk. scart in/out og in/decoder, S-video out og component video out. Audio out og digital audio out. Antenne in og out. Og en blæser, den er made in germany.Tilslutning & ibrugtagning

Indhold af kassen med JVC DR-M1SLE.


 • DVD-Recoder vejer ca. 4,5 kg.
 • Instruktionsbog på dansk.
 • Kabler scart og S-video.
 • Fjernbetjening multi-brand.(batterier var med)


Først læse lidt i Instruktionsbog 115 sider (det er jo den første DVD-Recoder, og hvis den ikke er tilfredsstillende skal den tilbage). På forsiden af Instruktionsbogen står der med stort “Først se automatisk opsætning på side 19.” – så det gør jeg. Der står: Før du fortsætter så forbind recorderen med de Apparater der skal tilsluttes. Instruktionsbogen viser hvordan, gør det, og derefter tilslutter jeg 220V og tilbage til side 19.

Tænder for DVD-Recorderen, vælger land Danmark, og finder automatisk opsætning i menuen, trykker enter der går ca. 7-8 min så er recorderen klar. Hvis mit Tv havde TV-link (forudindstillet download af kanalindstillinger) kunne den havde downloadet det hele fra tv’et. Så indstilles video in/ud, monitor type og sprog via setup menuen. Det går også bare der ud af, for nemt.Optagelse

Mulige måder at optage på med JVC DR-M1SLE:

 • Almindelig optagelse:
  tryk to taster som ved VHS optagelse


 • ITR optagelse:
  tryk på optage knap ved recorderen. Fra 30 min til 6 timer
  (forlænger tiden ved flere tryk)


 • Timer programmering med Showview:
  Tryk på tasten showview på fjernbetjeningen, tast kode, vælg optage kvalitet, og afslut med tasten timer.
 • Manuel Timer programmering:
  Tryk tasten Prog/check vælger i menu. Vælg dag, start tid, slut tid, tv kanal, dag/uge, VPS/PDC og optage kvalitet.


 • On-disc-timer programmering:
  Ved denne optage mulighed kan man lægge en kode på DVD skiven, så den kan bruges til at optage faste udsendelser som
  f.eks. nyhederne. Når skiven er fyldt, stater den forfra med optagelse (man skal huske at have den programmerede skive i recorderen).


 • Kan også optage automatisk fra Satellitdecoder. Dette er dog ikke prøvet, da jeg har Stofa kabel Tv.

Optage kvaliteter:

 • XP
  1 times optagelse. Lyd er i Dolby digital Lineær PCM
  Min vurdering af kvaliteten: rigtig god


 • SP
  2 timers optagelse. Lyd er i Nicam stereo 1/Main- 2/sub eller mono
  Min vurdering af kvaliteten: næsten som XP (bruger denne dagligt)


 • LP
  4 timers optagelse. Lyd er i Nicam stereo 1/Main- 2/sub eller mono
  Min vurdering af kvaliteten: som en dårlig video optager / Pc optagelse med tv-tuner kort


 • EP
  6 timers optagelse. Lyd er i Nicam stereo 1/Main- 2/sub eller mono
  Min vurdering af kvaliteten: dårlig


 • FR60-FR360
  1 times til 6 timers valgfri optagelse med 5 min. spring. F.eks optagelse på 135 min. Lyd er i Nicam stereo 1/Main- 2/sub eller mono
  Min vurdering af kvaliteten: rigtig god, til og med 160-170 min. Bruger den til optagelse af film med reklamer, efter endt optagelse redigerer jeg reklamerne bort.  Redigere reklamer fra


 • FR (Just)
  Optager den tid der er programmeret.
  F.eks. tid 50 min, og skiven bliver næsten fyldt ud
  Min vurdering af kvaliteten: har ikke prøvet den i nu


Medier

JVC DR-M1SLE kan optage på følgende medier:


 • DVD-RAM:
  Optagelse og sletning kan udføres 100.000 gange, Direkte Ram afspilning (timeslip).

  Jeg bruger DVD-RAM til overførelse via PC til TMPGEnc DVD Author og videre til DVD-R


 • DVD-RW:
  Optagelse og sletning kan udføres 1000 gange, ingen Direkte Ram afspilning
  Kan lukkes så den kan bruges på en stand alone dvd-afspiller.

  Jeg bruger DVD-RW til vennerne der skal se optagelsen og jeg ikke skal bruge det selv (Hvis fremtiden skulle vise at man ikke kan købe DVD-RAM mere kan DVD-RW bruges til overførelse til PC, sådan som jeg bruger DVD-RAM i dag)


 • DVD-R:
  Optagelse kan udføres 1 gang, kan slette optagelse, skal til sidst lukkes for at skiven kan bruges på en standalone dvd-afspiller.

  Jeg bruger den til optagelse af film uden reklamer som skal gemmes.


Afspilning af andre formater:

DVD, VCD, MP3, Jpeg, Mp3/Jpeg og DVD/MP3 ved hjælp af Play setup tasten


Andre muligheder og funktioner kort: • Progressiv scanning. JVC er en af de få recordere på markedet der har Progressive-Scan-Funktion på YUV (Komponentvideo) det må gøre den velegnet til at tilslutte en projektor.


 • Navigation, til at redigere og slette reklamer.


 • Bibliotekdatabase rediger oplysninger f.eks. titel, kategori og kanal. Op til 99 optagelser.


  Mærkning til chapter under afspilning.
  Ved lukning af DVD-R laves der automatisk chapter

Tilslutnings muligheder: • Redigering fra og til video og videokamera


  DV-overspilning videokamera


 • Satelitmodtager i scart 2 kan fjernbetjenes fra recorderens fjernbetjening.


  Kan også betjene mit TV


 • Dolby digital-dekoder. Koaksial/optisk digital lydudgang.


Konklusion

Jeg syntes det er et pænt design, men der nok nogle der kan få problemer med at indpasse den i deres reol, da den er meget dyb.

Der er noget støj fra blæseren, men ikke så meget som en bambus Pc’er.

Betjeningen er meget brugervenlig, jeg tror også min mor kan betjene recorderen.

Kvaliteten af det der er optaget i SP mode er næsten som ved optagelse i XP mode.

Så kan der optages i hele minus-serien af DVD’er. Ved endt optagelse, f. eks. på DVD-RAM, kan man tage den over til pc’en, redigere og brænde det på en DVD-R

Sammenligner man prisen med Panasonic DMR-E60, så er der noget at spare. Det kunne være spændende at lave en duel imellem dem.

Bedømmelse4,5 Design og finish
4,0 Støj
5,0 Betjening
5,0 Kvalitet
4,0 Fleksibilitet
4,0 Pris


(Dette er min første anmeldelse, og jeg har ingen sammenligning, andet end de andre anmeldelser som jeg har læst)

Kommentarer er velkomne i forummet for DVD & HDD recordere


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.