Forside Nyheder

DVD+RW er nu mest udbredte genskrivelige format


DVD plus, formaterne DVD+R og DVD+RW, er på kort tid gået hen og blevet de mest populære formater på verdensplan indenfor brænding af DVD.


DVD plus har længe været meget udbredt i Europa, og indenfor de genskrivelige medier er den samlede andel af DVD+RW nu oppe på 76% af markedet. De resterende andele fordeler sig med 14% til DVD-RW og 10% til DVD-RAM.


I USA, som igennem lang tid var domineret af minus-formaterne, fordeler andelene sig med 72% til DVD+RW, 19% til DVD-RW og 9% til DVD-RAM.


Udviklingen skyldes ikke mindst DVD+RW’s fordel ved at formatet ikke skal igennem en finalize før afspilning i andre computere eller DVD-afspillere. De fleste fabrikanter af DVD-brændere til PC har efterhånden adopteret DVD plus formaterne, med det resultat at det er det genskrivelige format som brugerne oftest vælger at bruge.


Producenterne i Taiwan laver næsten udelukkende DVD-brændere til DVD plus formaterne. Indenfor DVD-optagere er minus-formaterne stadig meget udbredte, men her er fabrikanterne heller ikke nær så åbne overfor at tilbyde multi-format recordere.


Kilde: CDRInfo


 

Annonce:
Forrige artikelNy Blu-ray recorder fra Panasonic
Næste artikelSå kom dual layer medierne!
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.