Forside Nyheder

3 nye HDD camcorders fra Sony


Billede af Sony DCR-SR70E. De 3 kameraer er ens i det ydre.


Sony går nu ind på markedet for harddisk kameraer, med 3 nye lækre kameraer.


Og der er tænkt på nem betjening og nemme arbejdsgange. Når optagelserne er færdige, kan de overføres til DVD via en PC blot med tryk på en enkelt knap. Sony kalder det “One touch DVD Burn”, og det er en god bro imellem de advancerede HDD camcorders og de mere traditionelle der optager på bånd eller DVD.


Funktionen med DVD-brænding holder selv styr på optagelserne, så det altid kun er de friske optagelser der arkiveres på DVD. Smart og brugervenligt.


Det største af kameraerne har en 60GB harddisk, hvilket giver mere end 14 timers optagelse i højeste kvalitet – og 40 timer i laveste. Batterierne holder 6-7 timer på en opladning. Der er indbygget beskyttelse af harddisk mod stød, hvis man er så uheldig at tabe kameraet.


Priserne ligger fra 6000 – 8000 kr (vejledende) og de leveres fra september 2006.


 


Pressemeddelelse fra Sony


Sony lancerer et bredt sortiment af harddiskbaserede videokameraer


Tre nye pletskud fra Sony


Sonys nye videokameraer giver op til 41 timers optagetid. Når optagelserne er færdige, brændes de automatisk på en DVD 


Hvis man vil undgå at bakse med besværlige kassetter og ikke vil gå glip af værdifulde optagelser, fordi man er løbet tør for videobånd, er Sonys nye harddiskbaserede videooptagere løsningen. Her gemmes optagelserne nemlig direkte på en indbygget harddisk, og de gyldne øjeblikke overføres automatisk til en DVD ved et tryk på én enkelt knap, når kameraet er tilsluttet pc?en.
Mere end 40 timers optagelser


Modellerne DCR-SR30E og DCR-SR50E er udrustet med en 30 GB harddisk, der giver plads til 20 timer og 50 minutters optagelser i Long Play-indstillingen (3 Mbps). Vælges standardkvalitet (6 Mbps) er råderummet på ti timer og 50 minutter, og i den absolutte topkvalitet (9 Mbps) er der plads til syv timer og 20 minutter.   DCR-SR70E har en kapacitet på hele 60 GB, og kameraet giver således dobbelt så lange optagetider, hvilket svarer til, at man kan optage i næsten et døgn i standardkvalitet.
One Touch DVD-brænding


Når optagelserne er færdige, skal de naturligvis brændes på en DVD-skive, så man kan få glæde af dem på fladskærmen. Sony har udstyret de tre videokameraer med en funktion kaldet ?One Touch DVD Burn?, og den overfører automatisk indholdet fra kameraets harddisk til en DVD-skive. Funktionen finder endda selv frem til, om optagelserne er nye, eller om de tidligere er blevet brændt. Derved overføres kun de nødvendige data. I praksis tilslutter man blot sit kamera til computerens USB 2.0-port via den medfølgende docking-station. Herefter klikkes på One Touch DVD Burn-knappen – og tag så en kop kaffe. Når man kommer tilbage, er filmen klar til at blive lagt i DVD-afspilleren og vist for familien.  
Automatisk beskyttelse af kamera og optagelser


De tre kameraer er alle udstyret med Sonys sofistikerede beskyttelsessystem, kaldet HDD Smart Protection System. Systemet aktiveres automatisk ved en pludselig acceleration, og HDD Smart Protection System sikrer, at både optagelser og kamera overlever, hvis kameraet eksempelvis tabes. Ved et uheld aktiveres en stødabsorberende enhed, der omkranser harddisken, samt en låsefunktion, der gør at de bevægelige dele i harddisken ikke ødelægges. Hvis der filmes, vil optagelserne blive gemt i kameraets buffer, indtil kameraet igen er stabilt. Herefter gemmes data så på harddisken, så intet går tabt.Batterilevetiden er naturligvis alfa og omega for om man får optagelserne i kassen. Derfor er de tre nye videokameraer alle udstyret med Sonys STAMINA batterier, der sikrer en meget lang strømreserve. Med et NP-FP90-batteri (tilvalg) kan SR70E og SR50E optage i seks timer og SR30E i hele syv timer.Kameraerne fås i butikkerne fra medio september 2006.
Vejledende priser


DCR-SR30E: 5.999 kroner. 
DCR-SR50E: 6.999 kroner.
DCR-SR70E: 7.999 kroner. Tekniske detaljer
Model


DCR-SR70E


DCR-SR50E


DCR-SR30E


Harddisk (GB)


60


30


30


HDD Smart Protection


Ja


Ja


Ja


Optagetid LP


41t 50m


20t 50m


20t 50m


Optagetid HQ


14t 40m


7t 20m


7t 20m


CCD


1 Mpix


1 Mpix


800 Kpix


Carl Zeiss Vario-Tessar


Ja


Ja


Ja


Handycam docking-station


Ja


Ja


Ja


STAMINA-batteri


Ja


Ja


Ja


Batterilevetid med NP-FP90


6t


6t


7t


One Touch DVD Burn


Ja


Ja


Ja

Annonce:
Forrige artikelSmart lille label printer
Næste artikelRecordere.dk får nyt design
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.