Forside Nyheder

Korte nyheder om Blu-ray og HD DVD

I de sidste par uger har det været småt med nyheder, men her kan vi præsentere 4 korte nyheder fra Blu-ray og HD fronten.


 


Trippel format patent ansøgning fra Warnar Brothers
Det blev opdaget at filmselskabet Warner Brothers har søgt patent på medier med tredobbelt data lag. De 3 lag kan fx være DVD, HD DVD og Blu-Ray, men også CD formatet er nævnt i patentansøgningen.


Den samme film kan altså ligge i 3 kvaliteter på en plade og det bliver dermed billigere for filmselskabet at producere film til alle formater.


Det forlyder ikke noget om hvornår vi ser pladen i funktion.

Annonce:


 De 3 dataspor ligger i forskellige niveauer i pladen og ved at focucere laserstrålen, kan man vælge hvilket lag man ønsker at afspille. Illustrationen er kun til orientering.


 


Kilde: NewScientistTech.com


 


Også tripple layer i DVD Forum


DVD Forum, der bestemmer over DVD og HD DVD formaterne arbejder i øjeblikket med et DVD plus dual layer HD DVD format eller dual layer DVD plus HD DVD. DVD Forum understøtter ikke Blu-ray formatet.


 
Kilde: CIO 


 


HP overrasker med HD DVD drevHP, der er et af de store firmaer i Blu-ray gruppen overrasker med et HD DVD drev!
 


HD100 DVD-ROM er et USB 2.0 drev, og er ikke et brænder drev men blot en læser, og det gør det med 2,4x på HD DVD, 5x på DVD og 14x på CD. Drevet kan læse dobbelt layer DVD og HD, men der er ikke angivet nogen læse hastigheder for dem.


 


Kilde: EverythingUSB.com 


 


TDK annoncerer ?kæmpe? mini medie 


 


TDK har annonceret at de har udviklet en 6 layer  Blu-ray prototype med hele 33 GB pr layer.  Den endnu er på et tidligt udviklings stadie, men lidt længere fremme er deres 8 cm medie med hele 16,5 GB pr layer. TDK kalder formatet Wide, da datatætheden er væsentligt tættere end normalt for et Blu-ray medie med 25 GB på 12 cmØ. Mediet mangler endnu at blive godkendt af Blu-Ray disc association.


 


Kilde: Newlaunches.com


  


 


 

Annonce:
Forrige artikelFælleskøb #2 af Philips 9731D LCD TV
Næste artikelFælleskøb af Samsung LCD M71 (32 + 40″)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.