Forside Nyheder

LG vil være næststørste TV producent


Koreanske LG har et klart mål, de vil være verdens næststørste TV producent, lige efter Samsung. LG har haft et godt år, specielt indenfor plasma TV, hvor årets design modeller har solgt godt.


25% af LG’s markedsandel er det de kalder “Premium Seekers”, altså kunder der vil have store TV apparater og er villige til at betale for kvalitet. I den anden ende ligger gruppen “Value Maximizers” som udgør 40% af LG’s samlede salg, i denne klasse er der er god ballance imellem kvalitet og pris.


LG har derimod aldrig dyrket highend LCD markedet, så der vil fortsat være stor fokus på plasma TV i koncernen.LG TV i 2009


Forleden løftede LG sløret for, hvad vi vil møde i deres 2009 program, indenfor plasma og LCD TV.


Designet på de næste modeller bliver endnu mere eksklusivt. Væk er plastic matrialerne, frem over skal de dyrere modeller laves af glas og metal. Og på den tekniske side, skal apparaterne kunne konkurrere med de øvrige i toppen (dvs. Pioneer og Panasonic, red)


LG har også forbedret gengivelsen af sort. På næste års modeller vil sort være nede på 0,08 candela, hvilket svarer til Pioneers G9 paneler (de nuværende). Målet for alle producenter af TV paneler er 0 candela – absolut sort – men det når LG dog ikke i 2009. Om det bliver teknisk muligt senere vil tiden vise, men de fleste er nok enige om, at Pioneers G9 paneler er meget SORTE.


LG viste en sample af deres 2009 modeller frem for udvalgte journalister forleden, sat op ved siden af en Pioneer G9 plasma. Den umiddelbare vurdering var at sort gengivelse, dynamik og kontrast var sammenlignelig. Men LG havde stadig noget at arbejde med mht. farverne.


En anden nyhed i LG’s 2009 modeller bliver mediebokse, altså tilslutningsbokse til TV-apparaterne hvor tilslutningerne til antenne, HDMI mv. går ind, og så er der kun et enkelt kabel op til TV’et på væggen.


Trådløs billed og lyd via Wireless-HD standarden bliver også en af nyhederne. Det er muligheden for at overføre 1080P trådløst, imellem en afspiller og TV’et.


LG’s TV får også indbyggede testbilleder, for at lette indstillinger og kalibrering.


Indenfor LCD TV, vil LG satse på scanning backlight, hvor bagbelysningen blinker i takt med skærmopdateringen. LED er endnu en for dyr teknik. Men der vil være øget fokus på strømforbrug og mulige besparelser, incl. lyssensor løsninger.


Traditionen tro, vi LG præsente 2009 kollektionen på CES udstillingen i Las vegas, i begyndelsen af januar måned.Kilde: PrylPortalen

Annonce:
Forrige artikelRecordere.dk ramt af strømafbrydelse
Næste artikelMest populære i oktober
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.