Forside Nyheder

Nye højttalere fra Focal: Electra 1027s

Focal 1027s Macassar Focal 1027s Classic


 


Focals Elektra 1000 BE serie er blevet en stor succes, både internationalt, og her i Danmark. Med et væld af unikke løsninger, har serien slået sig fast som den seriøse audiophils valg. Focal har længe følt et pres for at introducere en serie baseret på 1000 BE serien, til en endnu mere konkurrencedygtig pris.


Det har været svært, da Focal hader at gå på kompromis, men det er lykkedes at skære på nogle få områder, der nærmest ikke høres, og lave en ny serie, der sætter nye niveauer i prisklassen. Den første model i den nye serie er 1027s.


Den årvågne vil bemærke at ?be? er fjernet og erstattet af et ?s?. Dette indikerer at beryllium IAL diskanterne, der er kendte fra Både Utopia og 1000 BE serien, er blevet erstattet af en mere kosteffektiv diskantenhed, i form af en ny udviklet Al-Mg enhed. Al-Mg enheden benytter sig af mange af teknologierne fra BE diskanterne, men gør det uden brug af Beryllium. Men magnetsystem, ophæng mv, er inspireret af BE diskanterne. Resultatet er en diskantenhed der er så letflydende, at det sætter nye standarder i prisklassen, og i prisklasserne overover.


Ser man på billedet, ses at bas og mellemtonenehederne også baserer sig på 1027BE modellen, her med små ændringer der er tilpasset funktionen i et nyt kabinet, der på overfladen ser ud som et 1027BE kabinet, men dog indeholder et par væsentlige ændringer. Den største er at den nedadvendte laminar port, er erstattet af en mere konventionel bagudvendt refleksport. Denne port har Focal brugt megen tid på at afstemme, således at den ikke kun giver en ekstrem stram præcis bas, men også sådan at højttaleren kan placeres så tæt som 20-25cm til en bagvæg, uden at der opstår problemer med basgengivelsen.


Internt er kabinetterne imidlertid stadig med den avancerede Gamma struktur, der hindrer vibrationer, og sikrer at enhederne kan arbejde så frit som muligt.


Dem der har oplevet 1000BE modellerne, vil have bemærket den ekstreme finish af kabinettet. Sidepaneler med 11 gange klar lak, dyb gråsort SlateGrey lakering af front og bag, og en top af glas understreger 1000BE modellernes eksklusive status.


Her har Focal lavet et par små ændringer på 1000S modellerne. Glaspladen er væk, front og bag er lakeret af en mere konventionel mat silkelakering, og siderne er ?kun? lakeret med 4 gange klar lak. Men stadig er finish og visuel oplevelse fremragende. Man kan vælge de 2 mest populære finisher fra 1000S serien, nemlig Macassar og Classic finisherne, der gør at det bør være muligt for enhver, at finde en 1027S der kan matche ethvert møblement.


Focal har gjort meget ud af at sikre en lydkvalitet fra 1027S på niveau med højttalerne i 1000BE serien. Det betyder en frigjort luftig diskant, med præcision og dynamik, en letflydende mellemtone, der kan genskabe stemmer og andre detaljer uhyre præcist og nuanceret, og en basgengivelse der ikke kun går dybt, men samtidig er stram, dynamisk og uhyre præcis. Samlet set leverer Focals 1027S en uhyre sammenhængende naturlig lyd, med krop, nærvær og spilleglæde der kan engagere alle.


Prisen på 1027S bliver 13995,-/stykket.


HiFifreaks har Danmarks præmiere på 1027S på HiFi & Surround udstillingen på Scandic i Kbh den 15-16 November.


 


Kilde: Hififreaks

Annonce:
Forrige artikelBoxer godkender de første modtagere
Næste artikelArrangement: Juleweekend i Speakers Corner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.