Forside Nyheder

Rift om pladser til lokal-tv på DTT nettet


Radio- og tv-nævnet modtaget 305 ansøgninger fra lokal-tv stationer, der gerne vil sende digitalt.


Frygten for at græsrods-tv og andet lokal-tv ville dø ud, med slukningen af de analoge tv-sendere, har vist sig stærkt ubegrundet. Tværtimod er der kommet er rekordstort antal ansøgninger ind til Radio- og tv-nævnet, om sendetilladelser i det digitale sendenet – DTT nettet – per 1/11 i år.


“Fristen for at søge om sendetilladelse på MUX1 udløb i fredags, og da havde Radio- og tv-nævnet modtaget 305 ansøgninger fra tv-stationer”, oplyser nævnssekretær Henrik Birkvad til Ritzau og tilføjer:


“De ikke-kommercielle stationer kan enten sende til deres lokale TV 2-regionsområde eller til hele landet.”


Det bliver en “skønhedskonkurrence” i starten af september, som kommer til at afgøre hvilke lokal-tv stationer, der får sendetid i det ledige tidsrum. Eksempelvis er kravene skærpet, så kanaler med porno og umotiveret vold ikke skal regne med sendetilladelse.


Kanalen til lokal-tv bliver den samme, som sender Tegnsprogstolkning kl. 17-20 og TV 2 regioner ekstra nyhedstime kl. 20-21. I det øvrige tidsrum, fra kl. 21 frem til kl. 17 næste dag, er der plads til lokal-tv stationerne.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.