Forside Nyheder

Audio Research Reference Phono 2


Med den nye forstærker til pladespiller fra Audio Research, er vi oppe i den tunge high-end klasse.


Med en pris på den “forkerte” side af 100k, for et apparat som alene har til formål at forstærke lyden fra pladespiller til effektforstærker, der bevæger vi os op i den helt tunge klasse med denne nye Audio Research Reference Phono 2.


Med PH7, som blev introduceret for tre år siden som afløser for den originale REF Phono forstærker, satte Audio Research en ny milepæl indenfor ydelse. Men det innovative udviklingsarbejde fortsatte, da der fortsat var efterspørgsel efter en ny type phonoforstærker, der kunne mere end at tilbyde nødvendige produktforbedringer. Audio Research kan derfor med stolthed præsentere den nye REF Phono 2 phonoforstærker som med sikkerhed flytter på ?State-of-the-Art? begrebet.


Fysisk er REF Phono 2 og forforstærkeren REF 3 stort set identiske i deres udformning med det store vakuumfluorescerende display, samme højde og dybde. Der er seks betjeningsknapper for Power, Input, Gain, Load, RIAA og Mute. Udskæringen til knapperne er af samme størrelse som selve displayet. Audio Research logoet er en anelse større netop som på Reference forstærkerne. Den indgraverede linje rundt om frontpanelet er en smule bredere og dybere. Nye sølvfarvede håndtag er standard på de almindelige anodiserede produkter, mens der er sorte håndtag på de sort-anodiserede produkter. Audio Research har hermed revideret det velkendte look og skabt et nyt design som er mere raffineret og elegant. For ejere af eksisterende Audio Research produkter, der ønsker samme design, er de sorte håndtag stadig til at skaffe og kan bestilles. De nye medium størrelse sølv håndtag kan ligeledes bestilles separat.For første gang på en Reference forforstærker er forstærkerens hovedkort monteret horisontalt og transformerne adskilt derfra og monteret på fronten af kabinettet. Indmaden i REF Phono 2 er så smuk at Audio Research giver alle muligheden for at kunne se den. Derfor er det muligt mod merpris at få selve topdækslet leveret i laserskåret plexiglas.


REF Phono 2 er imponerende udstyret. Der er to separate input hvor der kan vælges mellem lavt gain (51 dB balanceret / 45 dB single-ended) og højt gain (74 dB balanceret / 68 dB single-ended). Der kan vælges mellem syv forskellige loads, omfattende 47k, 1000, 500, 200, 100, 50 ohm og en specialindstilling som foretages af fabrikken specielt til kundens behov. Som tillæg til standard RIAA kurve omfatter REF Phono 2 endvidere Colombia og Decca equalizer kurver. Displayet viser alle valgte funktioner (Input, Gain, Load, EQ, Mute, rørforbrug) og lysstyrken kan justeres i seks niveauer. Forstærkerens processor gemmer de gjorte valg. Fjernkontrollen omfatter alle ovennævnte funktioner.


REF Phono 2 er fuldt balanceret med et indgangskredsløb der tillader RCA input at operere i balanceret konfiguration uden inverter. REF Phono 2 har samme rørbestykning som REF 3 og REF CD8; nemlig fire 6H30 samt et 6550C og et 6H30 i strømforsyningen. REF Phono 2 har de samme funktioner og analogtrin som dens søskende. I stedet for at bruge en ?step-up? transformer benyttes specielle støjsvage FETs brugt i high-gain sektionen. Dette er dyrere end at bruge en transformer, men er hele sin pris værd i dramatisk forbedring af ydelsen. Der er masser af ny teknologi i equalizerkredsløbet. Transformatorerne er nye og der er elleve niveauer af strømregulering.På bagpanelet ses to sæt RCA indgange med jordforbindelse, RCA og XLR udgange og et 20A strømstik.


Lydgengivelsen fra REF Phono 2, angives af producent/distributør til at være så transparent, åben og enestående smuk at man bliver åndeløs. Der er en ?mastertape? lignende kvalitet i måden instrumenter kan høres i fremhævet relief foran den sorte baggrund. Rummet og indspilningen bliver reproduceret bedre end noget man har hørt indenfor vinylplader. Selvom det kan lyde som en kliché så beskriver Audio Research selv at REF Phono 2 opnår nye niveauer af opløsning og dynamik. REF Phono 2 etablerer en mere direkte forbindelse til musikken og i en verden med fantastiske pladespillere og tonearme er REF Phono 2 et drømmekøb set i relation til pris og den fantastiske ydelse.


Pris DKK 105.000,-


Audio Research tilbyder endvidere PH5 og PH7 til henholdsvis DKK 22.000,- og DKK 53.000,-


 


Kilde: High-Performance Audio pressemeddelelse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.