Forside CES CES 2010

CES 2010: Mediaroom 2.0 bruger skyen


Som lovet mødte Recordere.dk’s udsendte et par repræsentanter for Microsofts Mediaroom-afdeling for at snakke lidt mere om, hvad den nye software kan. Mediaroom-softwaren er dedikeret til settop-bokse, primært til IPTV. Det er blandt andet denne software, der ligger bag TDCs interface til deres HomeTrio-pakke.

Vi mødte Brian Eskridge fra Mediaroom-holdet, der kunne fortælle lidt mere om, hvordan fremtiden ser ud for Mediaroom. Det nyeste er, at Microsoft i næste måned gør Mediaroom 2.0 tilgængelig for operatørerne. Når kabeludbydere og teleselskaber så har lyst til at opdatere deres settopbokse, kan det ske med et almindeligt software-push ud til boksene hos brugerne.

Den nye Mediaroom-software kører på tværs af alle Microsofts platforme, og gør det dermed muligt for en bredbåndsudbyder at tilbyde en tv-pakke, der er meget attraktiv og konkurrencedygtig i forhold til f.eks. kabel-tv. Det skal forstås således, at det er muligt for en bredbåndsoperatør, der bruger Mediaroom, at give kunderne adgang til IPTV på settopboksen/tv’et, Media Center Windows på laptoppen, Xbox 360 OG mobiltelefonen, hvis kunden har en Windows Mobil-telefon – altsammen på een gang.

Fordi Mediaroom er baseret på skyen, behøver man som kunde ikke engang bekymre sig særlig meget om lagring. Hvis man for eksempel sidder og ser en interessant udsendelse på Discovery, men skal ud ad døren, kan man pause den, og så registrerer Mediaroom 2.0 og bredbåndsudbyderen/kabeloperatørens servere, hvor man er nået til. Når man så kommer hen i bussen eller i toget, kan man se videre på sin mobiltelefon via 3G/4G eller på laptoppen via wi-fi. Det samme gælder, hvis man har købt en film over on-demand-systemet eller gerne vil have adgang til noget musik, man har købt online. Det skal dog siges, at det er teleudbyderen/kabeloperatørens beslutninger og servere, der sætter grænsen for, hvad man – Mediaroom 2.0 gør det bare muligt.

Og naturligvis er Microsoft også sprunget med på Apps-bølgen. Alle snakker om Apps på CES, så Mediaroom 2.0 understøtter naturligvis også, at du kan downloade apps og downloade dem til din settop-boks. Vi fik demonstreret en fitness-applikation, der afviklede fitness-videoer og oven i købet kunne lagre dine resultater i skyen. Disse applikationer er også tilgængelige på tværs af alle platformene.

Det skal blive spændende at se, dels hvordan bredbåndsudbyderne vil prøve at konkurrere endnu mere med kabel-tv-udbyderne på verdensplan – og i Danmark bliver det interessant at se, hvordan TDC vil implementere den nye version af Mediaroom.

Morten Bay for Recordere.dk

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.