Forside Nyheder

April Music – Stello

 

April Music introduceres med de to nye modeller i kæden i form af forstærkeren Ai500 og CD-afspilleren, CDA-500. Begge modeller introducerer et nyt design-koncept hos April Music med flotte buede kabinetter i eksklusiv udførelse og aluminium stort set hele vejen igennem.

Stello Ai500 er en interessant forstærker på flere måder. Først og fremmest fordi at den viser at man sagtens kan have en god, kraftig forstærker uden at gå på kompromis med ydelsen, og derudover så er der flere muligheder i Ai500 end bare at tilslutte sin CD-afspiller eller Tuner og så kører musikken. Ai500 tager skridtet videre og byder på indbygget D/A-konverter – en tendens der ellers stort set er forsvundet.

Selve D/A-delen er meget aktuel med tidens kilder og medier. Der tilbydes derfor en optisk og en coax-indgang, men det stopper ikke der. USB har nemlig også vundet indpas, og signalet kan tappes direkte fra USB på computeren. Derudover kommer den efterhånden obligatoriske Ipod-tilslutning. Selve konverteringen ligger i 44.1 Khz og 48 Khz, da April undervejs har analyseret hvad folk rent faktisk benytter sig af, og i langt de fleste tilfælde er 44.1 og 48 Khz rigeligt uden nogensinde at skele til andet.

Resten af forstærkeren er kompromisløst opbygget. Kredsløbslayout er koncentreret udenom en solid ringkerne, custom-lavet 800 vA trafo kombineret med en ladelytbank på 80.000 uF. Dette er nødvendigt for at bakke op om udgangseffekten på solide 2×150 watt/8 ohm. Effekttrinet er opbygget med 8 Hitachi MOSFET-transistorer i hver kanal, og det bidrager især til en rigtig god kontrol over bas-enhederne, samt meget høj ydelse uden nogensinde at løbe tør for kræfter. 16 kilo vejer denne relativt kompakte kasse, og det fortæller lidt om konstruktionen.

Volume-kontrollen er digital og bygget op om en Cirrus Logic CS3310 kreds der er kendt som problemfri, lineær og støjsvag. I forforstærker-delen har man ikke sparet på noget, og benytter nogle af de bedste komponenter fra bl.a. Wima.
April Music har arbejdet meget med at isolere forforstærkeren fra påvirkninger udefra, og det har resulteret i en af de bedste forforstærker-dele i en integreret forstærker i de senere år.

Tilslutningsmæssigt er Ai500 udstyret med en balanceret XLR-indgang samt 4 linie-indgange af forgyldt messing. Selve højttalertilslutningerne taget alt hvad man kan finde på at smide på. Derudover kommer “bypass” som muliggør brugen af Ai500 som effekttrin i f.eks. et surround-system.

 

 

Makkeren……

Følgesvenden til Ai500 kommer i form af cd-afspilleren CDA-500. Denne maskine er ligeså flot konstrueret med øje på alle de små detaljer, som forstærker-makkeren. Finishen er i høj klasse på begge apparater.

CDA-500 er opbygget omkring toploadet transport fra japanske Sanyo med servo-styring fra Toshiba, som er afkoblet i selve kabinettet via sin montering på en 20 mm plint i alu og monteret med viskose-ophæng for at tage vibrationer i farten.

Konverteringen klares af en 24 bit/192 Khz konverter fra Cirrus Logic. Denne fungerer i samarbejde med en Burr Brown PCM-2704 USB-DAC chip, der tager imod signalerne fra den indbyggede USB-indgang. Jitter-reduktionen har man taget højde for (fra USB-indgangen) og reduceret kraftigt ved hjælp af asynkron sampling-funktion klaret af en sampling-konverter fra AKM. I CDA-500 går man skridtet videre med upsamplingen, hvilket naturligt skyldes at maskinen allerede er designet som en 24 bit/192 Khz-afspiller.

Kombineret med en computer og musik lagret i høj kvalitet, giver CDA-500 mulighed for at løfte hele samlingen af musik på computeren flere klasser og få maksimalt udbytte af hele samlingen fra harddisk.

Selve konstruktionen er, som i Ai-500 forstærkeren, baseret på et lækkert kabinet primært i aluminium. Heri har man et flot layout med komponenter fra bedste skuffe som blandt andet inkludere WIMA og Elna. Der er to special-udviklede trafoer til henholdsvis analog og digital-delen.

Tilslutningsmæssigt ligger heller ikke CDA-500 på den lade side. Den tilbyder balanceret drift via XLR-udgangene, samt tilslutning via ubalanceret, samt digitale inputs i form af Optisk, Coaxial og USB. Derudover er der digitale coax og optiske udgange ved brug med en ekstern DAC.

Betjeningsmæssigt er maskinen designet til at transporten ikke kan køre førend toplågen er lukket. Herefter læses TOC, og man får derefter mulighed for at kunne vælge hvilken type upsampling, man vil køre med.

Begge apparater kan betjenes via den samme fjernbetjening. Begge apparater har dog hver deres fjernbetjening som er udført i aluminium og med lækre knapper.

Vejl. priser på CDA-500 og Ai-500 forventes at ligge på 24.500,00 kr./stk., men tjek med forhandleren for eventuelle ændringer.

Forhandler/distributør:

www.vassagohifi.com
Klostervej 23k
5000 Odense
Telefon 22279168
mail [email protected]


 

 
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.