Forside Nyheder

Norge slukker for FM i 2017


Norge slukker for FM i 2017


Mens danske politikere er gået i “valgmode”, har de norske besluttet sig for at digitalisere radio fra 2017.


Det er den norske avis Aftenposten, der fortæller, at regeringen har præsenteret en plan for at digital radio skal erstatte FM fra 2017.


?Det er en milepæl for norsk radio? fortæller Ole Jørgen Torvmark, der er daglig leder for brancheorganisationen Digitalradio Norge.


Med digitaliseringen åbnes der op for at få flere kanaler ind, da der er store begrænsninger i FM båndet, som også Danmark kæmper med.


?Lytterne vil blive de store vindere ved overgangen til ny teknologi? fortsætter Ole Jørgen Torvmark.


Med mere end 15 mio. FM-radioer i Norge, skal der noget af en kampagne i gang for at forklare skiftet, og beslutningen om at gå digitalt vil helt sikkert skabe en masse debat.


Danmark kan ikke tage sig sammen


I forbindelse med medieforliget, var der et forslag om at afvikle FM trinvis frem til 2018, men DR vendte tommelfingeren ned af, fordi de skulle gå forrest.


DR ønskede at afvikle FM i 2015, men ændrede kurs lige inden medieforhandlingerne.


Nu er der en forhåndsaftale om a genoptage forhandlingerne, når mere end 50% af de danske husstande har en DAB modtager. I dag er det ca. 35% der har det.


Hvad syntes du?


Skal Danmark digitalisere deres radioudbud, eller vil du hellere beholde FM båndet som det er.


 

Annonce:
Forrige artikelDe bedste Super Bowl 2011 reklamer
Næste artikelFlyv trådløst med Norwegian
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.