Forside Nyheder

Fremtidens fjernbetjening? – Del 1


Fjernbetjeningen er designet som en elipse. Tryk på billedet for et større (Foto: Designskolen Kolding)


 


Studerende på Designskolen i Kolding fremviser interessant nyt koncept til fjernbetjeninger.


Det nye fjernbetjeningskoncept er udviklet af danske Kristian Ulrich Larsen, der studerer interaktionsdesign på Designskolen i Kolding.


Kristian Ulrich Larsen opnåede for nylig stor opmærksomhed, for sit koncept til en fremtidens mobiltelefon kaldet Flip phone. Her blev han bl.a. inviteret til Mobile World Congress i Barcelona tidligere i år, for at fortælle om ideerne bag telefon-konceptet.


Nu er han på banen igen, denne gang med et koncept til fremtidens fjernbetjening.


Ideen bag er at lave en fjernbetjening der tager højde for Smart TV, hvor TV og internet smelter sammen og de interaktive muligheder bliver flere og flere. Denne mangfoldighed i betjening og navigation er de nuværende fjernbetjeninger dårlige til at håndtere.


I Kristians koncept er knapperne på fjernbetjeningen udskiftet med en berøringsfølsom skærm, som det kendes fra smartphones og tablets. Men placeret på en elipseformet enhed.


I forhold til en smartphone, eller en trykfølsom fjernbetjening som der findes eksempler på allerede i dag, så kræver denne koncept-fjernbetjening ikke to hænder for betjening. Og man skal ikke tage blikket væk fra TV’et, for at trykke på skærmen.


Men hvilke tanker Kristian Ulrich Larsen har lagt i at gøre selve betjeningen intuitiv og brugervenlig må vi vente lidt med at høre. Det er nemlig hans afgangsprojekt på skolen.


Det nye koncept vises frem af Designskolen i Kolding i elevernes afgangsudstilling. Der er fernisering d. 24. juni, og udstillingen er åbent frem til d. 17.juli på Kulturhuset Nicolai i Kolding.


 


Kilder: Comon og Designskolen Kolding

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.