Forside Nyheder

Apple får medhold i retten. Samsung Galaxy telefoner berørt


Apple har fået medhold ved en domstol i Holland, at Android 2.x bryder med et Apple patent..


 


Samsung Galaxy telefonerne står overfor et midlertidigt forbud mod markedsføring i Europa, efter at en ret i Holland har givet Apple medhold.

Som skrevet i artiklen Apple vil forbyde mere Samsung-grej i EU, så er der en igangværende retsag i Holland. Og nu har retten talt – til Apples fordel.


Det handler om Apple patent 868 (EP 2059868), som omhandler måden man bladrer igennem fotos på en touchskærm. Apple har fået medhold i retten på, at Android 2.x bryder dette patent.

Apple klagede også over brud på to andre patenter indenfor design, EP 1964022 og EP 2098948, men her fik de ikke medhold i retten.

Afgørelsen kan læses her!

Det er endnu ikke klarlagt hvilke lande indenfor EU som det nye forbud vil berøre. Denne gang er det ikke en EU design-beskyttelse, men derimod et patent. Så det vil være i de lande som patentet gælder, at Samsung produkterne berøres.

Forbudet gælder indtil videre markedsføring af Galaxy S, Galaxy S II og Galaxy Ace. Men ikke Galaxy Tab produkterne, da de kører Android 3.x som ikke bryder med det patent.


Samsung skal angiveligt stoppe salget af Galaxy telefonerne fra 13. oktober i år, i de lande som er berørt, hvis ikke de inden da ændrer på det foto album som er omfattet.


 


Sagen fortsat


Salget i Norden fortsætter, oplyser Samsung


Rettens afgørelse var reelt et nederlag til Apple 


 


Patent EP 2059868 omhandler angiveligt måden man bladrer i billeder på (via “swipe”).


 

Annonce:
Forrige artikelDet nye Android Market har ramt Danmark
Næste artikelSalget af Samsung Galaxy-produkterne fortsætter i Norden
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.