Forside Nyheder

Regional-tv i HD hos YouSee fra februar


Pressemeddelelse


YouSee forventer at kunne tilbyde de otte nye kanaler fra TV 2 Regionerne i HD-kvalitet i løbet af februar. Det præcise tidspunkt afhænger af en række tekniske ændringer, der skal gennemføres for at skabe plads til kanalerne i YouSee?s kabel-net.


De nye 24-timers kanaler gik i luften den 11. januar, men af tekniske grunde var YouSee ikke i stand til at distribuere kanalerne i HD-kvalitet fra begyndelsen. I slutningen af november sidste år havde YouSee gennemført en større omlægning af sine tv-kanaler, og i den forbindelse blev det planlagt at distribuere TV 2 Regionernes kommende kanaler som almindelige digitale kanaler.


Imidlertid blev det i en bekendtgørelse fra den 12. december bestemt, at antenneforeninger og kabel-operatører som YouSee er forpligtet til at distribuere kanalerne i HD. På grund af den korte varsel var det ikke muligt for YouSee at efterleve dette krav allerede fra den 11. januar.


De otte regionale kanaler vil indtil videre blive distribueret i samme HD-version, som de også kan modtages på det digitale sendenet. Det er hensigten, at de på et senere tidspunkt vil blive distribueret med den højere tekniske standard, som YouSee distribuerer sine eksisterende HD-kanaler på kabel-tv-nettet.

Annonce