Forside Nyheder

Apple bekræfter: Ingen LTE på iPad 3 i Europa


Apple har fjernet alle referencer til LTE på sin danske webside, men skriver stadigvæk, at den nye iPad har “4G Next-Generation Wireless.”


 


Efter et par dage med udbredt forvirring om, hvorvidt Apples nyeste iPad vil virke med LTE i Europa, kommer der nu et klart svar fra firmaet: “Nej!”


Det er Apples nordiske pressechef, Petter Arnstedt, der til Macworld.no bekræfter, at den nye iPad ikke vil virke med LTE i Norge. Modemmet i den nye iPad er optimeret til LTE-netværkene i USA og Canada, og virker ikke med de frekvenser, der bruges i Norge samt Danmark og resten af Europa.


Problemet er, at Apple i sin markedsføring af den nye iPad fortæller, at den har 4G, og det er i vores del af verdenen forbundet med LTE.


På Apples danske webside har firmaet nu fjernet alle referencer til LTE, men skriver stadigvæk, at den nye iPad kommer med “4G Next-Generation Wireless.”


Apple bruger samme billede som på sin amerikanske webside, men i vores lille del af verdenen er “LTE”-ikonet fjernet fra skærmen, og firmaet skriver nu, at der er understøttelse for HSPA+ og DC-HSDPA, “de hurtigste 3G-netværk derude.”


Der er ingen tvivl om, at de nye iPad leverer en hurtigere 3G-oplevelse end forgængeren. Hvor iPad 2 blot kan levere 7,2 megabit i download-hastighed på 3G-nettet, så er den nye iPad i stand til at koble sig på de danske 3G-netværk med hele 42 megabit per sekund takket være DC-HSDPA.


DC- HSDPA står for Dual Carrier High-Speed Downlink Packet Access. Dual Carrier betyder, at man benytter to 3G-radiokanaler frem for kun én kanal, som er standard.


I Danmark benytter 3 og TDC allerede DC-HSDPA, og meget snart opgraderer Telenor også sit netværk til at understøtte den hurtige 3G-standard.


Kan den nye iPad ikke etablere en DC-HSDPA-forbindelse, så får du stadigvæk pæne 21 megabit per sekund via en standard 3G-forbindelse.


Med en LTE bør den nye iPad kunne levere en hastighed på mellem 50-80 megabit per sekund, men LTE har også en fordel i forhold til 3G grundet lavere svartider. Det vil sige tiden fra du trykker på et link og til der rent faktisk begynder at ske noget.

Annonce