Forside Indhold og distribution Film

TDC: Digital filmleje vokser markant i 1. kvartal


Film-leje direkte i TV’et er voksende.


 


Markedet for digital leje af film er kommet stærkt fra start i 2012.


I årets tre første måneder er der alene hos TDC og YouSee streamet ca. 1,7 millioner film, hvilket er fire til fem gange flere end i samme periode sidste år.


?Som det ser ud lige nu, kommer vi til at vise omkring ni millioner film i hele 2012. Det er tre gange så mange som i 2011, og det vil i øvrigt være fjerde år i træk, at markedet vokser med 300 pct.,? fortæller vicedirektør Ulf Lund, YouSee, i en pressemeddelelse.


TDC / YouSee forklarer at den markante vækst ikke mindst skyldes at en betalt abonnementstjeneste kaldet ?100 Film? i september sidste år. Tjenesten er indtil videre kun tilgængelig for kunder med abonnement på YouSee Plus eller TDC TV Plus og giver fri adgang til at vælge mellem 100 filmtitler, som løbende udskiftes.


Den traditionelle filmleje, hvor kunderne betaler op til 49 kr. for leje af en film i 24 timer, nyder dog stadig stor opbakning blandt forbrugerne. Antallet af udlejninger var i 1. kvartal i år ca. fire gange højere end niveauet i første kvartal sidste år.


Den mest lejede film i 1. kvartal var den danske kassesucces ?Klassefesten?, som indtil videre er blevet lejet mere end 25.000 gange. På de to følgende pladser kommer den norske krimi ?Headhunterne? og den danske animationsfilm ?Ronal Barbaren?.

Annonce