Forside Nyheder

Ultra-tynde nyheder fra Monitor Audio


Monitor Audio lancerer nu Shadow serien, der er designet til at matche de stadigt fladere fladskærms-tv på markedet, med en dybde på bare 40 milimeter inkl. beslag!


Det er den flade profil der er inspiration til navnet Shadow – skygge. Det er blevet muligt vha. en helt ny flad bas/mellemtone enhed, fra Monitor Audio’s egen udviklings-afdeling.


Enhedens ekstremt lave profil gør det muligt at få en tilstrækkeligt god slaglængde og dermed dynamik, trods kabinettets begrænsninger. Shadow 50 og storebror Shadow 60 (der er designet til brug sammen med fladskærme på hhv under og over 50″) benytter to af disse enheder, sammen med to slave-bas enheder.


Følsomheden er 87 dB/W, en ny reference for flade højttalere der typisk ligger på 75-83 dB/W. Dette betyder at højttalerne får meget mere ud af små forstærkere, end konkurrerende højttalere. Da de samtidig har en relativt høj belastbarhed, kan Shadow levere nogle ganske pæne lydtryk, som man ikke normalt ville forbinde med så flade højttalere.


Slavebas-systemet hjælper til at bas-gengivelsen rækker dybt nok til at kunne fungere alene som en højkvalitets “TV-højttaler”, og til decideret hjemmebio er overgangen til en subwoofer formidabel, og Shadow 50 og 60 fungerer fint med en delefrekvens på 80 Hz, som er dér hvor subwooferen oftest vil yde sit bedste. Shadow Center-højttaleren benytter samme konfiguration som Shadow 60. Shadow højttalerne er udført i sort-anodiseret aluminium, som giver et diskret udtryk.


Shadow 25 er en satellit-højttaler designet primært til at fungere som baghøjttaler i forbindelse med Shadow 50 eller 60. Denne leverer knapt så højt lydtryk og bas-gengivelse, men matcher de øvrige modeller perfekt lydmæssigt, så du kan opnå en sammenhængende, homogen surround-lyd. Benyttes Shadow 25 sammen med en subwoofer, kan den også fungere som stereo-højttaler i et satellit-system. Som Shadow 50 og 60 kommer Shadow 25 med et indbygget vægbeslag og mulighed for skjult kabelføring, og der medfølger også en bord-stand.


Monitor Audio Shadow kan leveres fra starten af maj.


 


Shadow 25300×156.6×40 mm
1x 4″ bas/mellemtone
1″ C-CAM diskant
100 Hz – 30 kHz
Følsomhed 84 dB/W
Belastbarhed 60 Watt


Pris 2.499,-/stk


 


 


Shadow 50 


686×156.6×40 mm
2x 4″ bas/mellemtone
2x 4″ slavebas
1″ C-CAM diskant
80 Hz – 30 kHz
Følsomhed 87 dB/W
Belastbarhed 120 Watt


Pris 3.999,-/stk


 


 


Shadow 60 / Centre815×156.6×50 mm
2x 4″ bas/mellemtone
2x 4″ slavebas
1″ C-CAM diskant
70 Hz – 30 kHz
Følsomhed 87 dB/W
Belastbarhed 120 Watt


Pris 4.499,-/stkKilde: KC Audio


 

Annonce