Forside Nyheder

Panasonic bløder


Fra at have været et af de mest populære og bedste producenter af bl.a. flad-TV’er, er det de senere år gået tilbage for Panasonic. De har netop afleveret deres årsregnskab for regnskabsåret 2011, og det ser dæleme ikke godt ud.


Firmaet har 9,7 milliarder dollar i underskud, eller ca. 55 mia. kroner. Det er tilsyneladende deres investeringer i LCD- og plasma-produktionen, der er slået helt fejl.


Panasonics ledelse forsøgte at gyde olie på aktionær-vandene ved at meddele, at de forventer et bedre resultat til næste år, efter firmaet har været igennem en sparerunde. Men de forventer dog stadig en nedgang i salget på ca. to millioner TV’er, der ikke vil blive langet over disken.


Panasonic har i samme åndedrag meddelt, at de ikke vil følge Samsung og LG ind i masseproduktion af store OLED-fjernsyn alene, men i stedet forsøge at finde en partner. Der er dog ikke noget, der tyder på, at Panasonic kommer til at blive forsinkede i processen henimod storlancering af OLED-skærmene.

Annonce