Forside Nyheder

Apple-topchef: Det er ikke OK at stjæle


Apples vicedirektør, Scott Forstall, bryder sig ikke om, når folk stjæler fra Apple. Men interne dokumenter viser, at Apple også lader sig inspirere af andre.


“Det er praktisk at sammenligne ens produkt med andres for at benchmarke dets evner. Det er ikke OK at kopiere og stjæle fra andre.”


Sådan sagde Senior Vice President i Apple, Scott Forstall (bill.), da han fredag indtog vidneskranken i patentsagen mellem Apple og Samsung for at fortælle om tilblivelsen af iPhone og specielt iOS. Dermed går han stik imod, hvad hans gamle topchef, Steve Jobs ofte gjorde et stort nummer ud af, nemlig, at Apple lader sig kraftigt inspirere af andre og stjæler ligesom “store kunstnere”, som Jobs udtrykte det i sin tid.


Udtalelsen skal også ses i lyset af, at Apple blandt andet brugte Sonys design-æstetik som inspiration, da de designed iPhone. Samme dag fremlagde Samsungs forsvarer en intern email fra en anden Apple-topchef, Eddy Cue, der efter at have leget med den oprindelige Samsung Galaxy Tab på syv tommer, mente at firmaet skulle lave en sådan i form af en syvtommers iPad. Den anslås nu til at blive lanceret i september.


Dette kunne indikere overfor juryen i sagen, at inspirationen ikke kun går fra Samsung til Apple, men også den anden vej.


Forstall fortalte i øvrigt også, at hele udviklingen af iPhone foregik under kodenavnet Project Purple, og at den superhemmelige afdeling, hvor iPhone blev udviklet, blev kaldt Purple Dorm. Det betyder det lilla kollegie, opkaldt efter den lugt af pizza, der hele tiden spredte sig fra afdelingen. iPhone-udviklerne arbejdede nemlig angiveligt om aftenen og i weekenderne for at holde projektet så hemmeligt som muligt.


 

Annonce