Forside Produkter HiFi & Surround

Rygte: Airplay klar til direkte HiFi


 


Hvis rygterne taler sandt, så bliver det snart muligt at køre direkte punkt-til-punkt HiFi (uden WiFi) via Apple Airplay.


Den nuværende udgave af Apple Airplay kræver et trådløst netværk (WiFi) for at virke. Det betyder at enten skal musiksystem og afspillere (som iPhone, iPod touch og iPad) være på samme WiFi-netværk i hjemmet, eller Airplay-højttalerne skal have sit eget WiFi-netværk indbygget som Airplay-afspillerne skal forbinde op imod.


Nu forlyder det at Apple er klar med næste generation af Airplay, som vil blive præsenteret på deres iPhone-event her den 12. september. Det fortæller kilder til AppleInsider.


Airplay Direct er arbejdstitlen, på en ny type Airplay der kan sende/modtage fra punkt til punkt. Det betyder at en iPhone kan sende musik direkte til et stereoanlæg, uden at nogen af dem er forbundet til et trådløst netværk.


Selve overførslen er dog fortsat trådløs, og teknisk set er det en slags WiFi som overførslen sker med, det er blot ikke længere nødvendigt at koble enhederne op til et etableret netværk. Det må også give en fordel i forhold til næste generation af bærbare airplay-højttalere, som fremover vil kunne fungere overalt uden konfiguration.


Altså hvis rygtet om Airplay Direct ellers bliver til virkelighed, men det ved vi mere om efter den 12. september.

Annonce