Forside IFA IFA 2012

Nokia frelste IFA-bloggere fra Samsung


 


Samsung endte i en ren mediestorm på IFA, for skandale med to bloggere, og så trådte Nokia til.


Samsungs behandling af to indiske bloggere i forbindelse med IFA-udstillingen i Berlin udviklede sig til en skandale.


De to bloggere havde vundet rejsen til IFA-udstillingen i en konkurrence, men da de ankom til Berlin skulle det vise sig at Samsung havde planer med dem.  Det skriver The Next Web.


 


På med Samsung-uniformen


Tag vores uniform på og stå på standen og reklamér for Samsung. Ellers aflyser vi jeres fly hjem, lød beskeden. De to bloggede havde ellers aftalerne i orden hjemmefra, de havde krævet at kunne deltage i turen som dem selv uden modkrav, og det var de blevet stillet i udsigt.


Men det holdt kun indtil de nåede Berlin, så fik de besked om at trække i Samsung-tøjet og begynde arbejdet med PR for Samsung-produkterne.


 


Turen aflyst


Da de nægtede modtog de et opkald fra Samsung i Indien, som sagde at deres tur var aflyst og de selv måtte betale hotel og hjemrejse.


Senere modtog de et nyt opkald, som tilbød dem ophold i 3 dage med hjemrejse dagen efter IFAs åbning, istedet for den oprindelige tur på 8 dage og hjemrejse efter IFA-messens lukning.


Men for at få “erstatnings-turen” skulle de trække i Samsung-trøjen til det store Mobile Unpacked event, der blev afholdt onsdag aften i Berlin, og de måtte ikke blogge om selve sagen.


 


Nokia trådte til


Der valgte den ene af bloggerne, Clinton Jeff fra mediet Unleash the Phones at stå frem og fortælle historien.


Efter at sagen fik stor bevågenhed i medierne måtte Samsung ud og undskylde. Det hele var en stor misforståelse, der er normalt ikke et krav om bloggere skal arbejde for Samsung, mens de er på udstilling.


Her var konkurrenten Nokia så vaks, og trådte til som den frelsende engel. De sørgede for at bloggerne kunne blive på IFA i Berlin i hele perioden; Med ophold og hjemrejse betalt, og uden nogen krav.

Annonce