Forside Nyheder

Microsoft kovending: Dropper Xbox One restriktioner


 


Microsoft har lyttet til ?feedback? fra fans og har droppet restriktionerne omkring Xbox One.


Det sker kun en uge efter at Sony meddelte, at de ikke ville forhindre, at man kan bruge brugte spil i PlayStation 4 under E3-messen i Los Angeles. Samtidig sendte Sony et velanrettet knytnæveslag lige i synet på Microsoft ved at understrege, at man ikke behøvede være online for at bruge PS4 ? sådan som det var tænkt med Xbox One.


 


“Always on” og brugte spil


For at bekæmpe kopiering af spil og for at sikre, at udviklerne havde Microsofts cloud-regnekraft til rådighed i spillene, krævede Xbox One oprindeligt en internetforbindelse for at virke. Mindst en gang i døgnet skulle man logge ind på Xbox Live for at konsollen ikke skulle lukke ned. Men denne begrænsning er historie nu. Ligesom forgængeren vil Xbox One kunne bruges steder, hvor der ikke er noget bredbånd.


Microsoft siger nemlig at de har lyttet til ?feedback? fra fans (læs: klager og oprørsstemning) og taget beslutningen om at vende på en tallerken. Det gælder også muligheden for at bruge brugte spil, hvilket formentlig vil irritere visse spiludviklere. Nu sker krypteringen af spillene nemlig udelukkende på disken, og hvis den brydes, kan man kopiere spillene frit og bruge dem i andres konsoller.


 


Andre funktioner ryger


Til gengæld ryger der to funktioner, som ellers var tiltænkt Xbox One. Med den ene funktion ville du helt lovligt kunne dele dit nyindkøbte spil med 10 familiemedlemmer via skyen. En anden funktion gav dig mulighed for at streame et disk-baseret spil fra skyen, selv når disken ikke sidder i maskinen. Begge dele ryger til fordel for muligheden for at bruge brugte spil.


Endelig har Microsoft også sløjfet regions-begrænsningerne på spillene.


Alle disse ændringer gælder kun spil, og har ikke indflydelse på de øvrige tjenester og features som tv, musik, film, skype, streaming m.v.

Annonce