Forside Indhold og distribution Film

9 ud af 10 ser ikke YouBio på TV’et


 


Computeren er den populæreste afspiller på den danske streaming-tjeneste YouBio, mens få ser med via boks eller TV.


Når kunderne stiller ind på film og tv, via den danske streaming-tjeneste YouBio, så er det oftest med en computer eller en mobil enhed.


Det er måske ikke lige er det forbrugsmønster man kunne forvente, for en tjeneste der er et alternativ til direkte TV.


Undersøgelser har dog vist at det ikke mindst er de unge, der for alvor har taget streamingen til sig, og så er det måske ikke så overraskende aligevel. De sætter sig ikke ind i stuen for at se TV, men bruger den afspiller der lige er ved hånden.


Den populæreste afspiller hos YouBio er derfor computeren (PC / Mac), og på en sikker andenplads kommer de mobile enheder, smartphone og tablet.


 


  


 


9 ud af 10 ser ikke YouBio på TV’et


Ses på den primære YouBio-tjeneste, den hvor signalerne leveres via internettet, så udgør computere og mobile enheder mere end 92% af forbruget.


Som repræsentant for “stor skærm” er LG TV og YouBios egen TV-boks, og det forbrug udgør kun 7,9 %.


Havde YouBio understøttet flere af de populære hardware-afspillere, som Apple TV, PS3 og Xbox m.fl., så havde fordelingen måske set anderledes ud.


Men den overvejende del af forbruget ville nok fortsat komme fra computer og mobil, i denne fase af streaming-tjenestens udvikling.


 


 YouBio-boks (billedet) og LG TV udgør kun en mindre del af forbruget på YouBio. Foto: recordere.dk


 


 


Flertallet bruger kun én afspiller


Men har de ikke flere afspillere i hustanden? Jo, nogle har, men mere end halvdelen af de aktive YouBio-kunder (54%) benytter faktisk kun én enkelt afspiller.


Det er kun den ene computer, tablet eller tv der kigges med fra.


34% af kunderne har to afspillere, og 10% har tre. En meget lille del har fire eller fem afspillere. Ingen har over fem.


 Antal aktive afspillere per YouBio-kunde


 


 Bag om tallene


Tallene i denne artikel har vi indhentet hos YouSee, og de dækker over aktiviteten på YouBio-tjenesten, i perioden fra 1. maj 2013 og frem til 12. august.


 


“YouBio” på YouSee-boksen er ikke med


Bemærk at den “gamle” YouSee digital-boks (Samsung SMT-H3126 PVR), der benyttes til digitalt kabel-tv, også kan tilgå et indhold svarende til YouBio. Dette følger med et abonnement på C More betalingskanaler.


Men det er ikke en del af selve YouBio-tjenesten, der kun streamer via nettet, og tallene for de visninger indgår derfor ikke i denne statistik.


Læs mere om den service her


 

Annonce