Forside Nyheder

Pirat skal af med millioner til Nordisk Film


En filmpirat er dømt for ulovligt at dele film, og skal nu af med millioner i erstatning.


Der er faldet dom ved retten Västmanlands tingsrätt i Sverige, hvor en 28-årig svensker er blevet idømt million-erstating til Nordisk Film, for deling af piratkopierede film på nettet.


Den 28-årige fik en betinget fængselsstraf, 160 timers samfundstjeneste og skal betale 3,6 mio. danske kroner i erstatning til Nordisk Film. Det skriver svd.se.


Manden var oprindelig anklaget for at have uploadet over 500 film til fildelingstjenesten Swebits, men han erkendte kun 13 tilfælde.


Da det var Nordisk Film som havde anlagt sagen, drejede anklagerne sig i første omgang om deling af filmen “Beck – Levende begravet”, som det danske filmselskab har rettighederne til. Men retten omtaler også andre film, som Wallander og Alien.


Beck-filmen blev set af 106.411 personer i biografen i 2010 og indspillede 7,7 mio. kroner, og en del af erstatningsbeløbet på de 3,6 mio. handler om mistede indtægter og forstyrrelse af markedet.

Annonce:
Forrige artikelSamsung: Vi har også et 105″ buet biograf-TV
Næste artikelMest spillede musik på WiMP i 2013
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.