Forside Nyheder

Spilanmeldelse: Football Manager 14


 


Har du lyst til at føre dit favorithold til store triumfer på den mest virkelighedstro måde? I så fald må du bruge adskillige år på at tage diverse trænerkurser og regne med at være en del væk fra familien. Hvis dette lyder lidt for besværligt, kan du også bare tage den næstbedste udvej ? Football Manager 14.


Football Manager 14 forkæler igen i år fodboldelskere verden over med et spil der kræver taktisk snilde, masser af tid og følelser uden på tøjet. Spillet er stadig som vi kender det med mulighed for at spille i adskillige ligaer verden over, spille online med vennerne og opdage talenter du aldrig har hørt om.


Man bestemmer selv hvor omfattende spillet skal være. Du kan vælge ?Classic Mode? som er mere simpelt. Her er der større fokus på kampene, og du slipper for holdsnakke og pressekonferencer. Du kan dog også vælge den fulde oplevelse hvor alle spillets funktioner er i spil.


Derudover har du også mulighed for at prøve den nye feature ?Udfordringer?, hvor du oplever forskellige scenarier såsom at redde et hold fra nedrykning eller føre et hold til succes udelukkende med brug af unge spillere.


  


Det visuelle


Det visuelle under kampene har ikke rykket sig nævneværdigt i forhold til de foregående år. Det gør dog ikke noget, da spillets fokus ligger andre steder end på grafikdelen. Du kan stadig vælge blot at have tekst, så kampene forløber som de gjorde i det gode gamle Championship Manager.


Spillet kan for nybegyndere godt føles uoverskueligt på grund af de mange detaljer, men udviklerne har igen i FM14 lavet en hjælpefunktion, som kan vise sig aldeles nyttig, hvis man ikke har prøvet spillet før.


 


De store ændringer i år:


 – Spillet er blevet mere taktisk. Hvis du har en stjernespiller på holdet, er det ofte smart at bygge spillet op omkring ham. Det betyder at du skal lægge en del tid i holdoplæg (hvordan holdet skal spille) og spilleroplæg (hvilke roller de enkelte spillere skal tage)


. – Hvis du henter en spiller med kontraktudløb inden for et halvt år, har du nu mulighed for at hente spilleren med det samme ved at give et mindre beløb. – Du kan nu foreslå bud på interessante spillere, så du slipper for at vente flere dage på at få et svar tilbage fra spillerens klub.


 – Det er nemmere at rotere mellem taktikker, da de ligger som faner lige over formationen.


  


Med danske øjne:


Dansk fodbold har de seneste år udviklet talenter, der kan begå sig på den internationale fodboldscene. Dette er heller ikke gået forbi næsen på udviklerne af FM14. Spiller du bare et par sæsoner, så kan du opleve Viktor Fischer blive solgt for 400 mio.kr., Andreas Cornelius blive topscorer i Premier League og Andreas Christensen som fast forsvarsspiller i Chelsea. Her har jeg endda udeladt spillere som Christian Eriksen, Frederik Sørensen, Nikolaj Jørgensen, Nicolai Boilesen og Jores Okore. Dette gør spillet sjovere som dansk gamer.


 


Multiplayer


Sidst men ikke mindst kan du stadig spille online med dine venner. Denne feature er aldeles underholdende i FM, og en evig kilde til kæmpe skænderier og provokationer venner imellem, især når begge er med i mesterskabskampen eller en budkrig på en spiller.


 


Konklusion


For erfarne FM-spillere vil den nye udgave ikke skuffe. Spillet udvikler sig i den rigtig retning hvert år, og bliver mere og mere virkelighedstro. De danske gamere vil også opleve at de danske talenter spiller en meget større rolle i dette års udgave.


For nybegyndere kan spillet godt være en stor mundfuld. Men hvis du har en generel interesse for fodbold og kender de vigtigste spillere, så er du godt stillet i forhold til at gå i krig med spillet.


Alt i alt kan du godt sætte kaffen over og finde din bedste stol frem, fordi dette spil er en tidsrøver uden lige.


 


Karakter: 9/10


Ude nu til PC og MAC

Annonce