Forside MWC MWC 2014

Blackphone giver dig privatlivet tilbage

 


Den schweiziske Android-baserede smartphone, Blackphone, skal sikre privatlivets fred.


Efterretningstjenester der overvåger, sporing af din færden og reklameselskaber der aflurer dine vaner. Det er efterhånden så som så med privatlivets fred på smartphones.


Men snart kommer Blackphone, en telefon designet til at holde privatlivet privat. Bag det schweiziske selskab står spanske Geeksphone og amerikanske Silent Circle, sidstnævnte er et selskab der leverer sikker kommunikation i form at krypterede telefonsamtaler mv.


På Blackphone ligger en særlig Android-udgave der hedder PrivatOS, hvor sikkerhed og privatliv er i fokus. Telefonen giver mulighed for at lave sikre telefonopkald, sikker videochat, udveksle sikrede SMS’er og overføre filer i et sikret miljø.


“Jeg har brugt min hele karriere på at arbejde hen imod lanceringen af sikre telefoni-produkter”, fortæller medstifter og chef for Silent Circle, Phil Zimmermann, og fortsætter:


“Blackphone giver brugere alt de har brug for, til at sikre beskyttelse af personlige oplysninger og kontrol af deres kommunikation. Dette sammen med alle de øvrige high-end smartphone-funktioner som forventes i dag.”


Telefonen præsenteres på udstillingen Mobile World Congress i Barcelona, og forudbestillinger åbner d. 24. februar i forbindelse med messen.


På videoen herunder giver Blackphone en introduktion til konceptet.


 Video: Introduktion til Blackphone-konceptet

Annonce