Forside Indhold og distribution Film

Streaming tangerer pirat-sening i DK

 


 


Med streaming-tjenesternes indtog er interessen for pirat-seening af film- og tv-serier faldet. Hver 4. betaler for streaming.


Mens man i USA taler om hvornår streaming-tv overhaler betalings-tv i udbredelse, så er udviklingen i Danmark på et andet stadie, selvom udbredelsen af streaming-tjenesterne vokser her også.


DR Medieforskning har i rapporten “Medieudviklingen 2013” taget et kig på streaming-tjenesternes udbredelse. Altså de kommercielle af slagsen, for tallene for DR’s egen DR NU er ikke medtaget.


Netflix er den altdominerende spiller på det marked, som hele 17% af de danske husstande nu betaler til. På 2. pladsen kommer Viaplay, derefter TV 2 Play og YouBio. TV3 Play er en gratis tjeneste.


HBO, der oprindelig var udtænke en rolle som konkurrent til Netflix, har kun 1% af husstandene som betalende brugere.
 


 


 
Sådan forleder forbruget af kommercielle streaming-tjenester sig. Kilde/grafik: DR Medieforskning.


 


 


Streaming tangerer piratseening nu


Udbredelsen af streaming-tjenester har haft indvirkning på forbruget af pirat-film og tv-serier. Nu hvor der er flere muligheder for lovligt at hente indhold blot ved tryk på en knap, så vælger flere også den løsning.


For alle seere udgør 4% af TV-seeningen streaming-tjenester nu, og det er samme for pirat-seeningen. Men hos de unge er fordelingen allerere skiftet, her ser 8% på streaming TV mens 6% ser pirat film+tv.


Hele rapporten “Medieudviklingen 2013” fra DR Medieforskning kan hentes her


Tryk på grafikken her nedenunder for at se en større.


 


 





Kilde/grafik: DR Medieforskning


Annonce:
Forrige artikelTidl. B&O-mand sat i spidsen for nyt Loewe
Næste artikelJanuar-udsalget: Vi tjekker priser
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.