Forside Nyheder

Steve Jobs ville have Sony på OS X

     


 


Selvom Apple og Sony er konkurrenter, så forsøgte Steve Jobs at få Sony med på OS X.


Med rygterne om at Sony sælger PC-forretningen fra, til en japansk investorgruppe, er der dukket en historie op om hvordan Sonys marked for personlige computere kunne have set anderledes ud den dag i dag.


De blev nemlig tilbudt at hoppe med på Apples OS X vogn. Det fortæller den japanske freelance-skribent, Nobuyuki Hayashi, der i to årtier har dækket Apple.


Han fortæller historien om hvordan han spillede en runde golf med nogle chefer fra Sony, på Hawaii tilbage i år 2001. Efter sidste hul stod Steve Jobs og ventede, sammen med nogle andre chefer fra Apple.


Med sig havde de en Sony VAIO PC der kørte Mac OS. Selvom dette var 4 år før Apple selv annoncerede skiftet fra PowerPC til Intel processorer, så havde de en tidlig udgave af OS X der kunne køre på en almindelig PC, og det demonstrerede de nu overfor Sony-bosserne.


Apple havde tidligere lukket ned for at andre hardware-fabrikanter kunne benytte Mac OS, men Steve Jobs beundrede Sonys VAIO-linje af personlige computere så meget, at han var villig til at gøre en undtagelse med Sony.


Timingen var dog ikke god for Sony, der lige var begyndt at få succes med deres VAIO-linje af Windows-baserede computere, så aftalen blev aldrig til noget.


I 2005 skiftede Apple selv til Intel-baseret hardware, og fortsatte solo med OS X.

Annonce