Forside Baggrund

Læk: Googles store planer med Android TVGalleri: Android TV. Screenshots fra The Verge.


 


Android TV


Glem Google TV, nu kommer Android TV. Google gør klar til en ny entre på markedet for TV-indhold.


Philips er på vej med et Android TV, men nye oplysninger tyder på at det kun er begyndelsen. Ihvertfald hvis vi skal tro det dokument som The Verge fortæller at de er kommet i besiddelse af.


Det lækkede dokument beskriver at Google har store planer, om at benytte Android som et springbræt til stuen.


De vil benytte Android til at levere et simpelt TV-interface til TV og settop-bokse, for adgang til film, musik, apps og spil.


 


Google TV floppede


Det er ikke første gang at Google gør forsøget. De har – over to omgange – forsøgt at gøre Google TV til det foretrukne system for producenter af TV og settop-bokse til hjemmet.


Der er blevet trukket på smilebåndet over Googles halvhjertede forsøg, hvor bestyrelsesformand Eric Schmidt var ude og proklamere at hovedparten af alle nye TV i 2012, ville udkomme med Google TV.


Han tog fejl – og Google TV endte som et flop. Begge gange som de forsøgte.


 


Nu kommer Android TV


Men noget har Google lært. Ifølge det dokument som The Verge er i besiddelse af, så er Android TV ikke længere et forsøg på at omdanne TV’et til en gigantisk tablet eller en computer på væggen, som Google TV i sin grundform var.


Google understreger at Android TV er en ren underholdningsplatform, der handler om at nyde og forbruge indhold.


Samtidig vil Google af med det tunge image. Android TV skal være filmisk, sjovt, flydende og hurtigt at bruge.


De efterspørger udviklere der kan bygge ekstremt simple TV-apps, til et ekstremt simpelt bruger-interface. Så selvom der er Android under “motorhjelmen”, skal det brugerne møder på skærmen være noget mere enkelt.


 


Magien i Android TV


Der navigeres i indholdet som det kendes fra andre TV-bokse som Apple TV. Indholdet vises som “kort”, og med piletasterne hoppes fra “kort” til “kort”. De enkelte “kort” repræsenterer film, apps, musik, bøger, foldere eller andet.


Der er en option for game-controllere.


Android TV vil også understøtte stemmestyring og beskeder på skærmen. Google anbefaler dog at udviklerne kun benytter beskeder i et begrænset omfang.


Google vil helst undgå apps til hver streaming-tjeneste, men ønsker at indholdet blander sig på skærmen, ud fra anbefalinger, preferencer, søgninger mv.


Så istedet for at starte Netflix op, ønsker Google at tilbyde Netflix-indhold som en del af alt det øvrige indhold, hvis der abonneres på det.


Adgang til indhold skal være “simpel og magisk”. Der bør ikke være længere end 3 klik (eller stemmestyring, eller håndbevægelser) fra hovedmenu til nyt indhold.


 


Android TV er ikke Android mobil


Selvom Android TV bygger på Android, så vil det aligevel være noget andet end det Android der er til smartphones og tablets.


De kommende Philips Android TV bygger på version 4.2.2 af Android, som flere har påpeget jo ikke er den seneste Android-udgave.


Forklaringen er at det OS der bliver brugt i Philips TV er det nyligt udviklede Android TV OS, der kører med andre versionsnumre, har producenten (TP Vision) senere forklaret os.


Men hvorvidt Philips faktisk er på trapperne med premieren på allerførste Android TV, som Google beskriver det i det lækkede dokument, må vi afvente at se. Den demo vi fik på CES-udstillingen i januar lignede ikke de screenshots i galleriet ovenfor, men det kan jo være justeringer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.