Forside Nyheder

Fredsaftale mellem Apple og Samsung

 Nu kan det endelig være, Apple og Samsung er ved at finde fælles fodslag.


I en fælles presseudtalelse fortæller de to firmaer, at de er blevet enige om at droppe alle retssager mod hinanden. I hvert fald udenfor Apples hjemland, USA.


Dermed ser det ud som om, at de sidste års bitre patentkrig er ved at være overstået ? så småt. I juni droppede de to firmaer deres fogedforbuds-sager mod hinanden i den amerikanske domstol for international handel. Der er dog stadig rene patentsager tilbage.


Fredsaftalen falder tidsmæssigt sammen med, at Samsung har præsenteret et af sine dårligste regnskaber i flere år. Deres GALAXY S5-lancerering anses for at være en fiasko, og salget af smartphones fra firmaet falder støt.


Samsung er dog stadigvæk suverænt den største producent af mobiltelefoner på verdensplan.


Det store spørgsmål er, om fredsaftalen er kommet i hus, fordi Samsung stadig gerne vil være leverandør af komponenter til Apple. Man kan sagtens forestille sig, at den forretning er flere penge værd end evt. bøder og erstatningsbeløb til Apple. Men det er naturligvis ren spekulation.

Annonce:
Forrige artikelIFA 2014
Næste artikelYouSee: Fejl på store dele af Sjælland
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.