Forside Nyheder

Politiet fanger tv-piraterPolitiet ransagede adresserne for formodede tv-pirater og deres bagmand, på mistanke om at have set satellit-tv ulovligt.


Med assistance fra Rigspolitiets Nationale IT Efterforskningssektion, foretog Midt- & Vestsjællands Politi i går ransagning af 15 adresser i Køge kommune og i Nordsjælland.


Ransagningerne blev gennemført på grundlag af en anmeldelse indgivet af STOP – Nordic Content Protection ? der repræsenterer bl.a. Canal Digital og Viasat.


Der var mistanke om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings-TV – såkaldt card sharing.


En bagmand med bopæl i Køge kommune blev sigtet for overtrædelse af straffelovens § 299 b, stk. 6, om særligt grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, idet han ulovligt distribuerede krypteringskoder til 15 modtagere.


“Politiet ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV. I fremtiden kan der komme flere aktioner mod den slags netværk, der koster TV-industrien millionbeløb hvert år i tabte abonnementsindtægter”, fortæller Politikommissær Niels Kristoffersen fra afdelingen Økonomisk Kriminalitet hos Midt- & Vestsjællands Politi.


Strafferammen for card sharing er op til 1 ½ års fængsel, der i særligt grove tilfælde kan stige til 6 års fængsel, mens “abonnenterne” på pirat-tv risikerer bøder op til 20.000 kr. for overtrædelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed samt et erstatningskrav i tilsvarende størrelse fra hver berørt TV-distributør.


I forbindelse med ransagningerne blev store mængder ulovligt krypteringsudstyr beslaglagt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.