Forside Produkter HiFi & Surround

Sony giver dig HD-lyd på farten


Nu skal det være endnu nemmere at tage HD-lyd med sig, uanset hvor man færdes.


Det mener Sony i hvert fald. I forbindelse med IFA har de lanceret en række produkter, der skal appellere til et mere kræsent publikum, når det gælder lyd.


Walkman A15 er et af eksemplerne på deres satsning inden for mobil HD-lyd. Den lille afspiller kan levere 30 timers HD-lyd på en opladning, og 50 timer, hvis man ikke behøver det højere opløsning.


Med blyfri lodninger, POSCAP-kondensatorer og ekstra tykke kabler til strømdelen, har Sony endda lånt nogle af principperne fra entusiastverdenen, og stoppet dem i den lille Walkman. Den har dog kun 16GB lagerplads, hvilket ikke er ret meget, hvis man har mange ukomprimerede albums liggende i høj opløsning. Men så kan man udvide med microSD-kort.


Som en slags partner til Walkman A15 har Sony også annonceret et par hovedtelefoner, lavet til at formidle HD-lyd. Modellen hedder MDR-Z7, og har en 70 mm driver i hver kop, der ifølge Sony kan spille neutralt op til 100 kHz, hvilket det vil nærmest kun er hunde og fem-årige, der kan høre. Men det giver naturligvis en fornemmelse af luft i toppen med hjælp fra overtonerne.


Sony har tænkt sig om i den forbindelse, og har gjort det muligt at supplere det almindelige lydkabel på hovedtelefonerne med et ekstra kabel, så man kan få et balanceret signal. Men det kræver naturligvis en kilde som kan afspille dette.


Hovedtelefoner med indbygget converter


Sådan en har Sony imidlertid også præsenteret i form af PHA-3AC, en lille hovedtelefon-forstærker, der også fungerer som converter fra op til PCM 384 kHZ/32 bit til et analogt, balanceret signal, der kan sendes til f.eks. MDR-Z7. PHA-3AC er dog primært lavet til brug i hjemmet.


Vil man gerne have sin D/A-converter med sig, kan man benytte sig af den sidste, mobile HD Audio-nyhed fra Sony. Det er MDR-1ADAC-hovedtelefonerne, der har en D/A-converter indbygget. Sidstnævnte kan klare HD-opløsninger op til 192 kHz/24 bit eller DSD 2.8 MHz/5.6MHz, og kan bl.a. konvertere direkte fra iPod, iPad eller iPhone via en Lightning-adapter. Hovedtelefonerne lades op til via USB og kan spille i 7,5 timers HD-lyd på en opladning.


Alle de ovenstående produkter bliver tilgængelige i Europa i næste måned. Recordere har endnu ikke fået oplyst de danske priser.

Walkman A15. Foto: Sony


MDR-1ADAC. Foto: Sony


MDR-Z7. Foto: Sony


PHA-3AC. Foto: Sony


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.