Forside Nyheder

Apple har stadig problemer med medarbejdervilkår

 


Tim Cook er “fornærmet”.


Det skriver Jeff Williams, der er SVP of Operations hos Apple i et email til alle medarbejderne i Apples britiske division.


Det sker efter, BBC-journalister har været undercover som medarbejdere på en Pegatron-fabrik. Pegatron er en af de senest tilkomne fabrikationspartnere, Apple har i Kina.


I en udsendelse i serien “Panorama” påviser BBC, at medarbejdere bliver presset så hårdt, at de simpelthen falder i søvn ved samlebåndet. Samtidig bliver medarbejderne tvunget til at bo 12 mennesker på et værelse i Pegatrons medarbejder-kollegier, selvom Apple har insisteret på, at der ikke må være flere end 8.


Dertil kommer, at Panorama-udsendelsen påpeger de forfærdelige vilkår, minearbejdere i indonesiske tin-miner arbejder under. Apple henter deres tin fra bl.a. Indonesien.


I emailen til de britiske medarbejdere, der er blevet lækket til The Telegraph, skriver Jeff Williams at han og Tim Cook er dybt “fornærmede” over BBCs anklager – mest fordi “Panorama”-udsendelsen antyder, at Apple ikke forsøger at gøre noget ved problemerne.


“Intet er fjernere fra sandheden”, skriver Jeff Williams i emailen. Du kan læse emailens indhold og se en bid fra Panorama-udsendelsen hos Engadget.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.