Forside Nyheder

TV-pirat fanget, nu leder politiet efter kunderne


 


Ransagning af et hjem i Nordjylland. En mand mistænkes for ulovlig deling af koder til betalings-tv, og politiet går nu på jagt efter kunderne.


En tv-pirat fra Thisted-egnen sigtes nu for card sharing – deling af koder til betalings-tv – i perioden 2012 til november 2014.


Endnu vides det ikke hvor mange personer som koderne er delt med. Politiet har ransaget hans hjem og sikret sig udstyr og tekniske beviser der skal bruges i den videre efterforskning.


Der arbejdes ud fra den teori at der er tale om et netværk, hvor tv-piraten er bagmanden.


“Mistanken er, at han har delt programpakker med andre. Hvem og hvor mange, kan vi ikke sige noget om endnu”, fortæller Erik Krogh Pedersen fra Midt og Vestjyllands Politi, til MediaWatch.


Det er organisationen Stop – Nordic Content Protection der har indgivet anmeldelsen mod tv-piraten. Organisationen Stop repræsenterer en række skandinaviske tv-stationer og -distributører.


Strafferammen for card sharing er op til 1,5 års fængsel. Kunder af pirat-tv kan risikere bøder op til 20.000 kr. for overtrædelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, og et erstatningskrav i tilsvarende størrelse fra hvert af de berørte tv-selskaber.


 


Læs også: Dansk pirat-streamer stoppet

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.